Ζαχάροβα:Η Ουκρανία απέχει «έτη φωτός» από την ένταξή της στην ΕΕ

«Όπως γνωρίζουμε, ορισμένοι “αθλητές”, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, τρέχουν ήδη περισσότερο από 30 χρόνια», πρόσθεσε

«Όπως γνωρίζουμε, ορισμένοι “αθλητές”, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, τρέχουν ήδη περισσότερο από 30 χρόνια», πρόσθεσε

Η Ουκρανία απέχει «έτη φωτός» από την ένταξή της στην ΕΕ, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας  ότι αυτό επιβεβαίωσε πρόσφατα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη θέση «ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας».

«Όπως γνωρίζουμε, ορισμένοι “αθλητές”, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, τρέχουν ήδη περισσότερο από 30 χρόνια», πρόσθεσε«Όπως γνωρίζουμε, ορισμένοι “αθλητές”, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, τρέχουν ήδη περισσότερο από 30 χρόνια», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι «το καθεστώς του Κιέβου εκμεταλλεύεται ευθέως τον μύθο ότι είναι “θύμα επίθεσης”, απαιτεί κυριολεκτικά δυτική βοήθεια, μεταξύ άλλων και στρατιωτική, ως αντιμίσθιο για τις επιθετικές του ενέργειες κατά της Ρωσίας».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών επίσης υποστήριξε ότι το Κίεβο «συνεχίζει τις νεοναζιστικές του ενέργειες, οι οποίες βάναυσα παραβιάζουν το Σύνταγμα της Ουκρανίας και τις διεθνείς της υποχρεώσεις στον τομέα των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών», εκτιμώντας ότι «οι διεφθαρμένες ελίτ του Κιέβου απαιτούν συνεχή εισροή πόρων».

Κατά τη κ. Ζαχάροβα σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΕ, «η Ουκρανία έχει ήδη λάβει 50 δισ. ευρώ και έχει ανάγκη περίπου 5 δισ. το μήνα. Τα μέσα αυτά θα αποτελέσουν μεγάλο βάρος για τους απλούς πολίτες των χωρών της ΕΕ, οι οποίοι βιώνουν δύσκολες ημέρες λόγω της κοντόφθαλμης μακροοικονομικής πολιτικής της ΕΕ».

«Η ουκρανοποίηση της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της ΕΕ ουσιαστικά υποστηρίζει τις ΗΠΑ, οι οποίες κατ’ αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνουν έναν οικονομικό ανταγωνιστή, εγκαταλείποντας μόνη την ΕΕ στο να ασχολείται με την ουκρανική “μαύρη τρύπα”», σημείωσε.

«Εάν οι αξιωματούχοι της ΕΕ όντως σκέφτονται την ευημερία των πολιτών τους, τότε αξίζει να σταματήσουν να πετούν χρήματα “στον αέρα” των επιθετικών σχεδίων του Κιέβου, τα οποία υπονόμευσαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», υποστήριξε η Ρωσίδα εκπρόσωπος σε μια από τις συνήθεις το τελευταίο διάστημα σφοδρά αντιδυτικές ανακοινώσεις, που αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy