Υπόγειο Φρούριο: Οι Ρώσοι μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο λατομείο σε βάση!

Το λατομείο μετατράπηκε σε μία κανονική πόλη για τους Ρώσους!

Το λατομείο μετατράπηκε σε μία κανονική πόλη για τους Ρώσους!

Οι συμπλοκές του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία διαδραματίζονται στον αέρα, στο έδαφος, αλλά και… κάτω από αυτό!

Το λατομείο μετατράπηκε σε μία κανονική πόλη για τους Ρώσους!Σύμφωνα με νέα δημοσίευση της ρωσικής Zvezda , Ρώσοι μαχητές κατάφεραν να ανακαταλάβουν κάποια ασυνήθιστα οχυρώματα από τους Ουκρανούς. Πιο συγκεκριμένα, οι αμυνόμενοι κρυβόντουσαν σε ένα από τα λατομεία που ήταν εγκαταλελειμμένα από την σοβιετική εποχή. 

“Κατά την επέλαση επιθετικών μονάδων της Wagner PMC, οι εχθροί εγκατέλειψαν τα όπλα τους, τις προμήθειές τους και τα φάρμακά τους και το έβαλαν στα πόδια,” δήλωσε η Zvezda.

Ένα Υπόγειο Φρούριο

Τώρα το λατομείο αυτό μετατράπηκε σε μία κανονική πόλη για τους Ρώσους! Είναι η νέα βάση παράταξης των στρατευμάτων της Μόσχας, η οποία βρίσκεται δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Έχει ότι χρειάζεται κάποιος: μία κουζίνα, ένα μέρος ξεκούρασης, ακόμη και μπάνιο για τους στρατιώτες κοντά στην υποβρύχια λίμνη. Τεράστιες στοές και τούνελ, περίπλοκοι λαβύρινθοι και διάδρομοι με τεράστιο βάθος.

Αυτά τα εγκαταλελειμμένα σοβιετικά λατομεία φιλοξενούν πλέον ένα ρωσικό φρούριο. Πριν γίνει όμως αυτό, οι Ρώσοι τα σάρωσαν για Ουκρανούς.

“Υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο διαδρόμων, ένα ιδανικό μέρος για να αμυνθείς και να εκτελέσεις πιο αποτελεσματικές εξορμήσεις,” γράφει η Zvezda.

Ο περιβάλλων χώρος είναι καλυμμένος με νάρκες κατά προσωπικού, με αποτέλεσμα η βάση να μην μπορεί να πλησιαστεί χωρίς προειδοποίηση.

Αυτή η βάση παράταξης στρατευμάτων αποτελεί μάλλον την πιο εξωτική και ασυνήθιστη όλης της ζώνης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, πρόσθεσαν οι Ρώσοι. Παράλληλα είναι και η πιο ασφαλής. Δεν μπορεί να δεχθεί βλήματα ή σφαίρες, ενώ drones δεν μπορούν να την βομβαρδίσουν. Το φαγητό μαγειρεύεται σε φωτιά, υπάρχει υπόγεια ζέστη και φως. Ο ηλεκτρισμός παρέχεται από γεννήτριες. Το προσωπικό ξεκουράζεται σε τέντες ή σε κουφώματα στον τοίχο. Υπάρχουν όλες δηλαδή οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να ξεκουραστεί ένας στρατιώτης μετά από την μάχη.

“Θυμόμαστε όλα τα καλά πράγματα, οικογένεια, παιδιά. Για ποιον λόγο ήρθαμε εδώ. Έτσι περνάμε τα μικρά μας διαλείμματα,” φαίνεται να αναφέρει ένας μαχητής της ομάδας επίθεσης.

Στο βίντεο της Zvezda εμφανίζεται και ένα κουτάβι, το οποίο ζει με τους στρατιώτες στην βάση και τους βελτιώνει την διάθεση.

“Αυτός είναι ο φίλος μας. Μας ακολουθεί παντού και μας βοηθά,” είπε ο μαχητής.

Πάντως η Zvezda αναφέρει πως το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της βάσης είναι ότι οι στρατιώτες μπορούν να πλένονται στην υποβρύχια λίμνη και έπειτα να ζεσταίνονται απευθείας από την φωτιά που έχουν ανάψει.

Λίγα στρατεύματα στην πρώτη γραμμή έχουν αυτό το πλεονέκτημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy