Βρυξέλλες: Στα γραφεία του ΕΛΚ οι βελγικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για οικονομική απάτη

Στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες βρέθηκε την Τρίτη η βελγική αστυνομία, αλλά και η γερμανική αστυνομία, επιβεβαίωσε το ΕΛΚ σε ανακοίνωση του μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euractiv που έκανε λόγο για έφοδο των αρχών στα γραφεία της κεντροδεξιάς πολιτικής ομάδας.

Το σύντομο δημοσίευμα του Euractiv κάνει λόγο για κατάσχεση υπολογιστών στο πλαίσιο έρευνας για οικονομική απάτη στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μέλος ή μέλη του προσωπικού του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης MDR, η υπόθεση αφορά την εμπλοκή του Μάριο Βόιτ, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Θουριγγία, σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Κάνοντας λόγο για “επίσκεψη” των αρχών στα γραφεία του ΕΛΚ, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει πως αυτή “συνδέεται με έρευνα που διεξάγεται στη Θουριγγία της Γερμανίας”.

“Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα. Καθώς πρόκειται για εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια” προστίθεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy