Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ενάντια στην αύξηση του κόστους διαβίωσης

Πάνω από 16.000 διαδηλωτές απαιτούσαν : «Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις»

Πάνω από 16.000 διαδηλωτές απαιτούσαν : «Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις»

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν την Παρασκευή  στους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης προκαλώντας προβλήματα στο σύστημα των δημόσιων μέσων μεταφοράς και διαταράσσοντας τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα.

Πάνω από 16.000 διαδηλωτές απαιτούσαν : «Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις»Η αστυνομία των Βρυξελλών ανέφερε πως 16.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσαν συνδικάτα που εκπροσωπούν πολλούς εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη.

Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις!” έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

Οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο συνολικός πληθωρισμός ήταν στο 10,63% στο Βέλγιο τον Νοέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ως σύνολο ήταν γύρω το 10%.

Γυρνάτε σπίτι στα παιδιά σας και θέλετε το σπίτι σας να είναι ζεστό. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς για τη χρήση της ενέργειας”, δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε ειρηνικά όμως το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε πως χρειάστηκε να ακυρωθούν πτήσεις ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ενώ η τοπική αστυνομία δήλωσε πως υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy