Βρετανία: Σε 18ήμερη απεργία το προσωπικό 150 πανεπιστημίων με αίτημα καλύτερες αποδοχές

Διεκδικώντας αυξήσεις αμοιβών και συντάξεων, βελτίωση συνθηκών εργασίας, χιλιάδες εργαζόμενοι Πανεπιστημίων της Βρετανίας

UCU

Περισσότερα από 70.000 μέλη προσωπικού σε 150 πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απεργήσουν για 18 ημέρες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για τις αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας και τις συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCU).

UCU“Ο χρόνος πιέζει τώρα ώστε ο κλάδος να επιτύχει μια συμφωνία ή να πληγεί από μια εκτεταμένη αναστάτωση κατά τη διάρκεια της άνοιξης”, δήλωσε η γενική γραμματέας της UCU Τζο Γκρέιντι.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί ακαδημαϊκούς, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους και το επαγγελματικό προσωπικό των κολεγίων και των πανεπιστημίων, δηλώνει ότι διεκδικεί καλύτερες αποδοχές αφότου οι εργοδότες όρισαν αύξηση μισθού 3% έπειτα από μια δεκαετία χαμηλότερων αμοιβών σε σχέση με τον πληθωρισμό, όπως επισημαίνει.

Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει διψήφιο πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να επιλύσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία που ξεκίνησε πέρυσι.

Στις απεργίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και διαταράχθηκαν επανειλημμένα βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy