Βόρεια Κορέα: Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό – Πώς υπολογίζουν τα κρούσματα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 42

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 42

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 42. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τα κρούσματα είναι 820.620, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οι νέες ανακοινώσεις έρχονται μερικές ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές η Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα από τα τέλη Απριλίου, ενώ οι υγειονομικοί εκτιμούν ότι λόγω της έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού διαγνωστικών τεστ, δεν είναι εφικτή η ακριβής αποτύπωση των μεγεθών της πανδημίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει επιβάλει καθολικό lockdown.

Πιστεύεται πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να καταγράψει μεγάλο αριθμό θανάτων καθώς δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία διάγνωσης, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί η κατάσταση εμβολιασμού των πολιτών.

Πάντως, ασκούνται πιέσεις στο καθεστώς για να αποκτήσει εμβόλια, φάρμακα και άλλα εργαλεία για τον περιορισμό της διασποράς.

Σύμφωνα με τον Cheong Seong-Chang, αναλυτή στο Sejong Institute της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα βασίζεται σε ελέγχους της θερμοκρασίας του σώματος για να εκτιμά τα κρούσματα. Όμως, με τέτοια κατώτερη κι ανακριβή μέθοδο εξέτασης, είναι αδύνατο να εντοπίσεις συμπτωματικούς φορείς τού ιού και να ελέγξεις την ιική εκτόξευση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy