Βατικανό: Σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή ιερέα – Βίαζε μοναχές, ενώ τις εξανάγκαζε σε ομαδικό σεξ

Ο ιερέας Ρούπνικ καταγγέλθηκε ότι έχει βιάσει έως και 20 μοναχές

Ο ιερέας Ρούπνικ καταγγέλθηκε ότι έχει βιάσει έως και 20 μοναχές

Ένα ακόμη σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών μοναχών από ιερέα του Βατικανού, από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου, ήρθε στην επιφάνεια προκαλώντας τριγμούς στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

Ο ιερέας Ρούπνικ καταγγέλθηκε ότι έχει βιάσει έως και 20 μοναχέςΠιο συγκεκριμένα η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail έφερε στην επιφάνεια την καταγγελία μιας 58χρονης μοναχής, η οποία κατήγγειλε πως ο Σλοβένος ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ τη βίαζε, μαζί με άλλες μοναχές.

Ο Ρούπνικ είναι ιερέας που προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου και είχε κατηγορηθεί για τις ίδιες πράξεις ξανά στο παρελθόν, ωστόσο αθωώθηκε δύο φορές.

Η 58χρονη μοναχή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Domani», και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ιερέας την παρέσυρε. «Άρχισε αργά και γλυκά να εισβάλει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη συναισθηματική μου κατάσταση»

Η καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο Ρούπνικ τη βίαζε συστηματικά την περίοδο 1987-1994 και μετά την απειλούσε να μην αναφέρει πουθενά όσα συνέβαιναν μεταξύ τους, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν το μόνο θύμα του ιερέα, αναφέροντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο Ρούπνικ έχει βιάσει έως και 20 μοναχές.

Παράλληλα τόνισε πως προσπάθησε να τον καταγγείλει, αλλά το Βατικανό «σιώπησε καθώς τα ανώτερα κλιμάκια τον προστάτευαν». Η 58χρονη μοναχή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της περιέγραψε με γλαφυρότητα στην εφημερίδα, τα όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψη της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ταπείνωνε τις μοναχές καθώς τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνογραφικές ταινίες και τις εξανάγκαζε σε ομαδικό σεξ. Αυτό θα έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από 30 χρόνια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy