Τρύπησαν οι τσέπες των δισεκατομμυριούχων – Πόσα έχασαν;

Από τις αρχές του 2022 μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο έχουν χάσει γύρω στα 200 δισ. δολάρια - Ποιος κάνει τη διαφορά

Από τις αρχές του 2022 μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο έχουν χάσει γύρω στα 200 δισ. δολάρια - Ποιος κάνει τη διαφορά

Ως «μαύρη Τετάρτη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προχθεσινή ημέρα για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς έχασαν πάνω 40 δισ. δολάρια λόγω της βουτιάς στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς του MarketWatch, από τις αρχές του 2022 έχουν χάσει γύρω στα 200 δισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας του (Bloomberg’s Billionaire’s Index)των 500 δισεκατομμυριούχων εξακολουθεί να βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla,  Έλον Μασκ, ο οποίος είχε και τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο Μασκ έχασε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία καθώς ο Dow Jones Industrial Average και ο S&P 500 κατέγραψαν ιδιαίτερα σημαντικές απώλειες.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε την Τετάρτη κατά 6,8%, μετά την ανακοίνωση του Μασκ ότι υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς. Επιπλέον, η Tesla έχασε τη θέση της στη λίστα ESG του S&P 500  προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Έλον Μασκ.

O Μασκ μετέφερε τη διαμαρτυρία του στο Twitter, λέγοντας ότι στη λίστα του δείκτη S&P 500 βρίσκεται ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Exxon, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ η Tesla βρίσκεται πλέον εκτός. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει περιουσία ύψους 210 δισ. δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 8,48 δισ. δολάρια την Τετάρτη στα 131 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Amazon έχουν καταγράψει πτώση 35% από τις αρχές του έτους, δεχόμενες ισχυρή πίεση από τα αποτελέσματα τριμήνου, που έδειξαν ζημίες για πρώτη φορά από επτά χρόνια. Από τις αρχές του έτους η περιουσία του Μπέζος έχει υποχωρήσει κατά 61,6 δισ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίκεται ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH, έχασε 3,15 δισ. δολάρια την Τετάρτη και συνολικά έχει δει την περιουσία του να υποχωρεί κατά 52 δισ. φέτος στα 126 δισ. δολάρια.

Κατά 19,4 δισ. δολάρια φτωχότερος είναι φέτος o Μπιλ Γκέιτς της Microsoft. Κόντρα στο ρεύμα ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway. Μπορεί να έχασε 2,74 δισ. δολάρια την Τετάρτη, αλλά η περιουσία του παραμένει αυξημένη κατά 2,17 δισ. δολάρια σε σχέση με τις αρχές του έτους, στα 111 δισ. δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy