Τουρκία: Όλα για όλα ο Ερντογάν – Υπόσχεται 500.000 σπίτια σε πέντε χρόνια

Μισό εκατομμύριο κατοικίες με προνομιακή χρηματοδότηση υπόσχεται στους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βλέποντας τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να καθηλώνονται και τις προεδρικές εκλογές του 2023 να πλησιάζουν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα για την επανεκλογή του.

Την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ένα στεγαστικό σχέδιο-μαμούθ με το οποίο θα κατασκευαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια 500.000 νέες κατοικίες και 50.000 γραφεία σε όλη την τουρκική επικράτεια, αλλά κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Η χρηματοδότηση για την αγορά αυτών των κατοικιών θα είναι ευνοϊκή και η αποπληρωμή των σχετικών δανείων θα γίνεται σε 20 χρόνια, όπως προβλέπεται από το σχέδιο με στόχο η μηνιαία δόση να μην ξεπερνάει τα 125 δολάρια.

Το στεγαστικό πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας είναι οξύ. Τα ενοίκια παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνά τα 300 δολάρια. Εκτός αυτού, ο τεράστιος πληθωρισμός (μεγαλύτερος του 80%) “ψαλιδίζει” καθημερινά το εισόδημα του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Τα πρώτα 250.000 σπίτια θα παραδοθούν στους αγοραστές τους τα επόμενα δύο χρόνια και 50.000 αυτά θα χτιστούν στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά 18000 θα ανεργερθούν στην Άγκυρα και 12.500 στη Σμύρνη.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy