Τουρίστας έβγαζε selfie και έπεσε μέσα στον Βεζούβιο

Ένας 23χρονος τουρίστας από την Αμερική έπεσε μέσα στον κρατήρα του Βεζούβιου. Σαν να μην έφτανε αυτό

Τουρίστες στον Βεζούβιο

Αμερικανός τουρίστας τραυματίστηκε, καθώς έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου στην προσπάθειά του να βγάλει μία φωτογραφία. Ο 23χρονος και η οικογένειά του ανέβηκαν στο ηφαίστειο 1.281 μέτρων και βρέθηκαν σε ένα απαγορευμένο μονοπάτι.

Καθώς τραβούσε selfie, του γλίστρησε το κινητό από τα χέρια και έπεσε μέσα στο ηφαίστειο. Ο ίδιος επιχείρησε να κατέβει στον κρατήρα για να το πιάσει, όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα.

Οι ξεναγοί των τουριστών έτρεξαν να του παράσχουν βοήθεια, κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης του νεαρού. Όταν τον έβγαλαν από τον Βεζούβιο, είχε αμυχές και μελανιές στα χέρια και την πλάτη.

Τώρα, ο ίδιος και η οικογένειά του είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εισβολή σε δημόσια γη. Σύμφωνα με την independent, οι Αμερικανοί τουρίστες μετέβησαν στο ηφαίστειο χωρίς να έχουν εισιτήρια και πήραν το απαγορευμένο, επικίνδυνο μονοπάτι, παρότι υπήρχε σχετική σήμανση.

Ο Βεζούβιος, ο οποίος κατέστρεψε τις αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Ερκολάνο, όταν εξερράγη το 79 μ.Χ., θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο λόγω της γειτνίασής του με τη Νάπολη και άλλες κοντινές πόλεις.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy