Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό που δεν ανοίχθηκε για 84 χρόνια πωλείται σε δημοπρασία

Το αυγό είχε δοθεί στην 9χρονη τότε Σίμπιλ Κουκ από το Νιθ το Πάσχα του 1939

Το αυγό είχε δοθεί στην 9χρονη τότε Σίμπιλ Κουκ από το Νιθ το Πάσχα του 1939

Ένα σοκολατένιο αυγό 84 ετών που διατηρήθηκε άθικτο και αφάγωτο αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Μάιο από τον οίκο Hansons Auctioneers φτάνοντας ακόμα και τα 900 ευρώ σε αξία.

Το αυγό είχε δοθεί στην 9χρονη τότε Σίμπιλ Κουκ από το Νιθ το Πάσχα του 1939Το αυγό είχε δοθεί στην 9χρονη τότε Σίμπιλ Κουκ από το Νιθ το Πάσχα του 1939 μερικούς μήνες πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο θείος της Σίμπιλ την είχε συμβουλεύσει να απολαύσει κάθε του μπουκιά και να το μοιράζεται.

Ωστόσο, παρόλο που η μικρή Σίμπιλ λάτρευε τη σοκολάτα αποφάσισε να το φυλάξει και τελικά να το κρατήσει για όλη της τη ζωή μέχρι που πέθανε το 2021.

«Η μαμά αγαπούσε τη ζωή και τη σοκολάτα», δήλωσε η 61χρονη σήμερα κόρη της Σίμπιλ, Τζιλ Μπόλτερ. «Όταν ρωτήσαμε τη μαμά πώς κατάφερε να κρατήσει το αυγό για τόσο καιρό, μας είπε ότι αφού το κράτησε σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, δεν της φάνηκε σωστό να το φάει», πρόσθεσε.

Όταν η Σίμπιλ πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2021, το σοκολατένιο αυγό παρέμενε άθικτο με το κουτί στο οποίο ήταν τοποθετημένο να γράφει ακόμα το όνομα της με μολύβι.

Τώρα, ως φόρο τιμής στη Σίμπιλ, η οικογένειά της αποφάσισε να αποχωριστεί το πασχαλινό αυγό και να το βγάλει σε δημοπρασία. Στο πλαίσιο αυτό, το 84χρονο αυγό θα προσφερθεί σε δημοπρασία συλλεκτικών αντικειμένων του οίκου Hansons Auctioneers στις 18-23 Μαΐου.

«Το αυγό ήταν πολύτιμο για εκείνη. Αφού το φύλαξε κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, το πήρε μαζί της όταν έφυγε από το σπίτι της για να παντρευτεί το 1955 και για 60 χρόνια το είχε κρυμμένο σε ένα ράφι στην κρεβατοκάμαρά της. Αφού τη χάσαμε, μια από τις νοσοκόμες του οίκου φροντίδας μας είπε: “Της είχα προσφέρει ένα κομμάτι σοκολάτα μετά τη βραδινή της φαρμακευτική αγωγή. Πάντα μου χαμογελούσε πονηρά και μου έλεγε: “Γιατί όχι; Είναι το καλύτερο φάρμακο”», είπε η κόρη της Σίμπιλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy