Το Charlie Hebdo «τα βάζει» και πάλι με τους μουλάδες παρά τις απειλές του Ιράν

Νέα προκλητικά σκίτσα

Νέα προκλητικά σκίτσα

Παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές της Τεχεράνης το γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo δεν πτοείται και κοσμεί ένα ακόμα εξώφυλλό του με σκίτσο για τους μουλάδες.

Νέα προκλητικά σκίτσα«Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να βρούμε την έξοδο» γράφει η λεζάντα του επίμαχου τεύχους, που δείχνει μουλάδες του Ιράν να βγαίνουν από το σώμα μιας γυναίκας και το οποίο αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου την οργή του ισλαμικού κράτους.

Στις 4 Ιανουαρίου 2023, λίγες μέρες πριν την όγδοη επέτειο του Charlie Hebdo για την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί το 2015 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους, το περιοδικό είχε δημοσιεύσει 33 σκίτσα που επιλέχθηκαν έπειτα από διεθνή διαγωνισμό και είχαν ως επίκεντρο την ίδια θεματολογία. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τα είχε χαρακτηρίσει «υβριστικά» και «ανάρμοστα» και είχε προειδοποιήσει τη γαλλική κυβέρνηση πως θα υπάρξει «αυστηρή απάντηση».

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, αρκετές δεκάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη και έκαψαν γαλλικές σημαίες.

Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης προς τον λαό του Ιράν, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται εδώ και αρκετούς μήνες από άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου, της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy