Το Μπαχμούτ έπεσε

Ο Γ.Πριγκόζιν το ανακοίνωσε επίσημα. Το Μπακχμούτ έπεσε, βρίσκεται πλέον σε ρωσικά χέρια

Παράλληλα ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner θα αρχίσουν να παραδίδουν τον έλεγχο της πόλης στον ρωσικό Στρατό σταδιακά από τις 25 Μαΐου.

Η μάχη για το Μπακχμούτ κράτησε συνολικά 224 ημέρες.

Το Μπακχμούτ έχει μετατραπεί σε πραγματικό σφαγείο για τις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς φαίνεται ότι η ρωσική «maskirovka» που εφαρμόστηκε, έχει οδηγήσει τον ουκρανικό στρατό σε μια παγίδα που εξαντλεί κάθε ισχυρή μονάδα τους που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια αντεπίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι βομβάρδισαν το τελευταίο σημείο της πόλης όπου βρίσκονταν ακόμα Ουκρανοί, ενώ εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο Ουκρανού στρατιώτη ο οποίος  δήλωνε ότι το «Μπακχμούτ έπεσε» χωρίς να είχε επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημες πηγές.

Οι Ρώσοι με συνεχόμενες μπλόφες, κατάφερναν να παρασύρουν τους Ουκρανούς σε αντεπιθέσεις, οι οποίοι πίστευαν πως υπάρχει ρήγμα μεταξύ της Βάγκνερ και του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να κατασφάζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Τα ρωσικά ρουκετοβόλα  με ειδικά πυρομαχικά και με τον συνδυασμό της χρήσης drone επιτήρησης, χτυπούσαν κάθε ουκρανική κίνηση.

Το χτύπημα αν και αρκετοί θεώρησαν ότι έγινε με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου,  έγινε με τύπου 9M22S που εκτοξεύονταν από ρουκετοβόλα,  που στην εμφάνιση  είναι παρόμοια αλλά είναι ειδικά για να αυξάνουν τις  φλόγες χωρίς τα χημικά του φωσφόρου.

Σε κάθε περίπτωση η ρωσική «υποχώρηση» στα πλευρά του Μπακχμούτ οδήγησε το ουκρανικό επιτελείο να ελπίζει σε μια περικύκλωση της Wagner που βρισκόταν μέσα στην πόλη σε μια επανάληψη της επιχείρησης «Ουρανός» του Β’ ΠΠ αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να στέλνουν κάθε ενεργή ταξιαρχία τους να φλέγεται από το ρωσικό πυροβολικό.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει ότι οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει εγκλωβίζοντάς παράλληλα τα σχέδια του Κιέβου περί επιτυχούς αντεπίθεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy