Την Τρίτη η σύνοδος κορυφής Ιράν, Ρωσίας, Τουρκίας για το Συριακό

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πραγματοποιούν συναντήσεις τα τελευταία χρόνια για να συζητήσουν για τη Συρία στο πλαίσιο της λεγόμενης "ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα"

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πραγματοποιούν συναντήσεις τα τελευταία χρόνια για να συζητήσουν για τη Συρία στο πλαίσιο της λεγόμενης "ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα"

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμα να συνεχίζεται, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τους ομολόγους του Ιράν και της Τουρκίας, για την κατάσταση στη Συρία.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πραγματοποιούν συναντήσεις τα τελευταία χρόνια για να συζητήσουν για τη Συρία στο πλαίσιο της λεγόμενης “ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα” για τερματισμό της πέραν των 11 αιτών διαμάχης στην αραβική χώρα.

Και οι τρεις εμπλέκονται στη Συρία, με τη Ρωσία και το Ιράν να υποστηρίζουν το καθεστώς της Δαμασκού, και την Τουρκία τους αντάρτες.

Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει απειλήσει να ξεκινήσει μια νέα επίθεση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων μαχητών.

Το Ιράν, του οποίου ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi φιλοξενεί τη συνάντηση, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία μπορεί “να αποσταθεροποιήσει την περιοχή”.

Η σύνοδος κορυφής της Τεχεράνης θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στον Ερντογάν να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Πούτιν από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

“Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει μια ‘ειδική επιχείρηση’ στη Συρία όπως η Ρωσία εφαρμόζει μια ‘ειδική επιχείρηση’ στην Ουκρανία”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ-AFP

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy