Τι καινούργιο προσφέρουν και πότε έρχονται τα νέα iPhone 14

Τι καινούργιο προσφέρουν και πότε έρχονται τα νέα iPhone 14

Τι καινούργιο προσφέρουν και πότε έρχονται τα νέα iPhone 14

Οι περισσότερες εκτιμήσεις των αναλυτών επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην παρουσίαση της Apple, στην οποία έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone, της νέας γενιάς ρολογιών Apple Watch και των ασύρματων ηχείων AirPods Pro.

Η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σήμα από επίγεια δίκτυα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο iPhone 14 με οθόνη 6,1 ιντσών και το μεγαλύτερο iPhone 14 Pro στις 6,7 ίντσες.

Τα νέα μοντέλα βασίζονται πάντως στον ίδιο επεξεργαστή Α15 με το iPhone 13, ενώ το μοντέλο mini καταργείται.

Διαστημικό θέμα: η πρόσκληση που έστειλε η εταιρεία δείχνει το σήμα της σχεδιασμένο με αστέρια.

Η νέα δορυφορική δυνατότητα ταιριάζει με τον τίτλο της φετινής φθινοπωρινής εκδήλωσης «Far Out», η οποία που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, και μάλιστα στον κλειστό χώρο του Steve Jobs Theater, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο όταν η συσκευή έχει άμεση οπτική επαφή με διερχόμενο δορυφόρο, τον οποίο μπορεί ο χρήστης να εντοπίσει με τη βοήθεια της αντίστοιχης εφαρμογής. Τα μηνύματα κειμένου συμπιέζονται πριν αποσταλούν, ακόμα κι έτσι όμως χρειάζονται 15 δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά μέχρι να φτάσουν στον παραλήπτη.

Δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης σχεδιάζουν εξάλλου κι άλλοι κατασκευαστές. Πρόσφατα, η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile ανακοίνωσε συμφωνία με την SpaceX του Έλον Μασκ ώστε οι χρήστες της να μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω των δορυφόρων της υπηρεσίας Starlink.

Αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης

Η νέα γενιά συσκευών προσφέρει επίσης λειτουργία αυτόματης κλήσεις ανάγκης σε περίπτωση τροχαίας σύγκρουσης, λειτουργία διαθέσιμη και στα νέα Apple Watch, τα οποία σύμφωνα με την καλιφορνέζικη εταιρεία έχουν σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, η κάμερα εξοπλίστηκε με μεγαλύτερο αισθητήρα των 12 MP και πιο φωτεινό φακό f/1.15. Σύμφωνα με την Apple, προσφέρει 49% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στο μπροστινό μέρος, μια νέα κάμερα TrueDepth με ταχύτερο διάφραγμα f/1.9 aperture. H κάμερα για σέλφι αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης για πιο καθαρά πορτρέτα.

H Apple έδωσε έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες του νέου μοντέλου, το οποίο προσφέρει καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας που κανονικά επιτυγχάνεται μόνο με εξωτερικό gimbal.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 799 δολάρια για το φθηνότερο μοντέλο και τα 899 δολάρια για το Plus. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι παραδόσεις του iPhone 14 θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ του Plus ακολουθούν στις 7 Οκτωβρίου.

Καταργείται η κάρτα SIM στις ΗΠΑ

Στην αμερικανική αγορά, τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά χωρίς κάρτα SIM, η οποία αντικαθίσταται από την ψηφιακή κάρτα eSIM που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε άλλη συσκευή στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

in.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy