Τατάρ: Στις 15 Νοεμβρίου στην παρουσία Έρντογαν ανοίγει το νέο «αεροδρόμιο»

Στις 15 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου «αεροδρομίου» στην Τύμπου, δήλωσε Τατάρ

Στις 15 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου «αεροδρομίου» στην Τύμπου, δήλωσε Τατάρ

Στις 15 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου «αεροδρομίου» στην Τύμπου, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της λεγόμενης προεδρίας του καθεστώτος.

Μιλώντας το σαββατοκύριακο σε εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου των εποίκων από την Μαύρη Θάλασσα, ο Τατάρ ανέφερε ότι στο νέο «αεροδρόμιο» θα υπάρχουν και μεγάλα αεροπλάνα  και ευχήθηκε να καταστούν μόνιμες οι πτήσεις προς την Τραπεζούντα. Είπε ότι με την ύπαρξη μόνιμων πτήσεων θα ενισχυθούν περεταίρω οι σχέσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν έποικοι από την Τραπεζούντα οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη της «χώρας», όπως χαρακτήρισε την κατεχόμενη Κύπρο, ο Τατάρ υπογράμμισε την σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων και της ανάμειξης των κουλτουρών στην εποχή της επικοινωνίας που ζούμε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, ο Τατάρ είπε ότι κατά τη διάρκειά της θα τονίσει την αποδοχή της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους και θα αναφέρει ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι εφικτή μόνο με την φόρμουλα των δύο κρατών. Ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Εμείς κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να είναι ευχή και επιθυμία όλων μας να καταφέρουμε να μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον λαό της μια ισχυρή ΤΔΒΚ κάνοντας κάθε είδους συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ευημερούσα και αναπτυγμένη Τουρκία. Για να μπορέσουμε να τα επιτύχουμε αυτά, εκείνο που μας ενώνει είναι η κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, η αγάπη μας στη σημαία και η προσήλωσή μας στην Ανατολία, είναι οι συνθήκες για να μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. […]»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak μιλώντας κατά την διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του συνδέσμου απόστρατων υπαξιωματικών από την πόλη Γιάλοβα της Τουρκίας, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι όλα τα διεθνή σχέδια  σκοπεύουν στην αποκοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι «κανενός η δύναμη δεν είναι αρκετή να αποκόψει τους ιερούς και αρχαίους δεσμούς ανάμεσά μας».

Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό σημείο καμπής την τουρκική εισβολή του 1974, ο Τατάρ ισχυρίστηκε:

«Αυτή την στιγμή περιμένουμε από τον λαό μας να είμαστε μια φωνή. Ο συνεταιρισμός που εδώ και χρόνια ονομάζεται ομοσπονδία είναι μια διαδικασία που θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Είναι η απόσυρση της Τουρκίας από εδώ. Το ουσιαστικό παιχνίδι που παίζεται είναι το μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατεύματα. Μπορούμε να ζούμε ανεξάρτητοι τώρα σε αυτά τα εδάφη με τη συνάντηση των Μεχμεττσίκ με τους αγωνιστές μας κατά την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 και την εκ νέου χάραξη των συνόρων μας, την τοποθέτηση των θεμελίων της ΤΔΒΚ και την εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού».

Υποστηρίζοντας ότι στήνονται παγίδες για να καταργήσουν την κυριαρχία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ είπε ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουν το παιχνίδι που παίζεται με στόχο την περικύκλωση της Ανατολίας και θα συνεχίσουν να ενεργούν μαζί με την Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy