Ιταλία: Συνεχίζεται η άνοδος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

ι η κεντροαριστερά των «Δημοκρατικών», μετά την εκλογική ήττα, συνεχίζει να διέρχεται φάση σοβαρής πολιτικής κρίσης

ι η κεντροαριστερά των «Δημοκρατικών», μετά την εκλογική ήττα, συνεχίζει να διέρχεται φάση σοβαρής πολιτικής κρίσης

Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ της εταιρείας Swg για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ η κεντροαριστερά δεν καταφέρνει να ανακόψει τη μείωση των ποσοστών της.

ι η κεντροαριστερά των «Δημοκρατικών», μετά την εκλογική ήττα, συνεχίζει να διέρχεται φάση σοβαρής πολιτικής κρίσηςΠιο συγκεκριμένα, Τα Αδέλφια της Ιταλίας στη φάση αυτή εξασφαλίζουν το 31,3% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Πέντε Αστέρια, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε και ποσοστό 17,7%. Παράλληλα, το 14% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι αν προκηρύσσονταν και πάλι γενικές εκλογές, θα στήριζε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 8,5% του στατιστικού δείγματος, η κεντρώα συμμαχία Azione (Δράση) το 7,5% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 6,9%. Η συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς, τέλος, εξασφαλίζει το 3,7% της πρόθεσης ψήφου.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, δύο είναι τα στοιχεία κύριου πολιτικού ενδιαφέροντος, τα οποία προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Ότι, δηλαδή, «ο μήνας του μέλιτος» της κυβέρνησης Μελόνι με τους Ιταλούς (και ιδίως του κόμματος της νέας Ιταλίδας πρωθυπουργού) δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι η κεντροαριστερά των «Δημοκρατικών», μετά την εκλογική ήττα του περασμένου Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να διέρχεται φάση σοβαρής πολιτικής κρίσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy