Ταϊλάνδη: Αρχηγός αίρεσης συνελήφθη μετά τον εντοπισμό 11 σορών (vids)

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη συνέλαβε έναν ηγέτη αίρεσης, του οποίου οι οπαδοί φέρεται να λάτρευαν πτώματα και να κατανάλωναν σωματικά υγρά, αφού βρέθηκαν 11 σοροί κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας των αρχών

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη συνέλαβε έναν ηγέτη αίρεσης, του οποίου οι οπαδοί φέρεται να λάτρευαν πτώματα και να κατανάλωναν σωματικά υγρά, αφού βρέθηκαν 11 σοροί κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας των αρχών

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη συνέλαβε έναν ηγέτη αίρεσης, του οποίου οι οπαδοί φέρεται να λάτρευαν πτώματα και να κατανάλωναν σωματικά υγρά, αφού βρέθηκαν 11 σοροί κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας των αρχών.

Οι πιστοί υποστηρικτές του Τάουι Νάρνα άρχισαν να ουρλιάζουν και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών καθώς ο γενειοφόρος, ημίγυμνος ασπρομάλλης άνδρας οδηγήθηκε με χειροπέδες σε περιπολικό, μετά την αστυνομική έφοδο στο σπίτι του, στα βάθη μιας ζούγκλας στην επαρχία Τσαϊγιαπούμ.

Οι αρχές είπαν ότι βρήκαν 11 σορούς στην κατοικία του 75χρονου και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα άψυχα σώματα ανήκαν σε οπαδούς του.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας είπε ότι ο Νάρνα είχε τουλάχιστον μια ντουζίνα οπαδούς που ζούσαν μαζί του και ότι φέρετρα με πτώματα ήταν διάσπαρτα γύρω από το σπίτι.

Οι πιστοί του είπαν στις αρχές ότι τα ούρα και τα φλέματα του ηγέτη αποτελούσαν θεραπεία για ασθένειες.

«Είναι αρκετά ανησυχητικό να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε τέτοιες δεισιδαιμονίες τη σημερινή εποχή. Αλλά αυτό δεν αφορά πλέον μόνο μια προσωπική πεποίθηση. Έχουμε πτώματα και θα πρέπει να συνεργαστούμε με όλες τις υπηρεσίες για να αποδείξουμε γεγονότα γύρω από αυτά τα άτομα» τόνισε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ενώ ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης στη συντριπτική του πλειοψηφία ασπάζεται τον βουδισμό, πολλοί άνθρωποι έχουν παραθρησκευτικές πεποιθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της λατρείας τοπικών πνευμάτων και του φόβου για τα φαντάσματα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η εν λόγω αίρεση υπήρχε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, επειδή η τοποθεσία του σπιτιού του αρχηγού ήταν σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή, μακριά από άλλες κοινότητες.

Αλλά η περίπτωσή της αποκαλύφθηκε, όταν η κόρη ενός από τους πιστούς απευθύνθηκε σε μια διασημότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιδιώκει να εκθέσει αδίστακτες θρησκευτικές φιγούρες της χώρας.

Ο Νάρνα κατηγορήθηκε αρχικά για καταπάτηση δασικής περιοχής – καθώς το σπίτι του φέρεται να βρίσκεται σε δημόσια γη – και για παράνομες συγκεντρώσεις, που απαγορεύονται σύμφωνα με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Η αστυνομία λέει τώρα ότι εξετάζει άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης διακομιδής πτωμάτων.

Πηγή huffingtonpost

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy