Σύλληψη γυναίκας στη Νότια Κορέα για τις δολοφονίες 2 παιδιών

Συνελήφθη στη Νότια Κορέα μία γυναίκα ηλικίας 42 ετών, που είναι ύποπτη για τον φόνο δύο παιδιών, τα λείψανα των οποίων εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία

Συνελήφθη στη Νότια Κορέα μία γυναίκα ηλικίας 42 ετών, που είναι ύποπτη για τον φόνο δύο παιδιών, τα λείψανα των οποίων εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία

Συνελήφθη στη Νότια Κορέα μία γυναίκα ηλικίας 42 ετών, που είναι ύποπτη για τον φόνο δύο παιδιών, τα λείψανα των οποίων εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεατική αστυνομία.

Η γυναίκα, που πιστεύεται ότι είναι η μητέρα των δύο παιδιών, συνελήφθη στη Νότια Κορέα και έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας έπειτα από αίτημα των αρχών της Νέας Ζηλανδίας, επεσήμαναν οι αστυνομίες των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα εκδοθεί στη Νέα Ζηλανδία.

«Η αστυνομία συνέλαβε την ύποπτη σε ένα διαμέρισμα στο Ουλσάν (σ.σ. μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Κορέας) σήμερα», επεσήμανε η νοτιοκορεατική αστυνομία.

«Η ύποπτη κατηγορείται από τη νεοζηλανδική αστυνομία ότι δολοφόνησε τα δύο παιδιά της, ηλικίας επτά και δέκα ετών την εποχή του συμβάντος, γύρω στο 2018, στην περιοχή του Όκλαντ», διευκρίνισε η αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι η γυναίκα «έφτασε στη Νότια Κορέα μετά το έγκλημα και έκτοτε κρυβόταν».

Το πρακτορείο Yonhap μετέδωσε ότι η γυναίκα είναι πολίτης Νέας Ζηλανδίας, γεννημένη στη Νότια Κορέα.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε τον Αύγουστο, όταν μια οικογένεια αγόρασε σε πλειστηριασμό διάφορα αντικείμενα από αποθήκη στο Όκλαντ, ανάμεσά τους και τις βαλίτσες όπου βρέθηκαν τα λείψανα των παιδιών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας του Όκλαντ, τον επιθεωρητή Τοφιλάου Φααμανούια Βααελούα, πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο και στο εξωτερικό για αυτή την «πολύ δύσκολη υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy