Στόχος των ρωσικών πυραύλων στο Κίεβο φέρεται να ήταν αρχηγείο με Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους

Κύριος στόχος της Μόσχας κατά τη χθεσινή  πυραυλική  επίθεση  σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας φέρεται να ήταν μυστικό αρχηγείο του ουκρανικού στρατού, στο οποίο βρίσκονταν Αμερικανοί και άλλης εθνικότητας  στρατιωτικοί σύμβουλοι. Αυτά αναφέρουν    ρωσικές πηγές και ΜΜΕ, που γνωρίζουν τα  παρασκήνια της χθεσινής ολομέτωπης επίθεσης .

“Το πυραυλικό χτύπημα έπεσε σαν κεραυνός στα κέντρα ελέγχου και σχεδιασμού αποθηκών όπλων από την δύση, καθώς και στην αεράμυνα / ραντάρ. Οι μυημένοι ανέφεραν σοβαρές απώλειες μεταξύ Αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Φαίνεται ότι το «μυστικό Γενικό Επιτελείο» του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν ο κύριος στόχος”, γράφει ρωσικό ΜΜΕ, χωρίς να επιβεβαιώνεται  ή να διαψεύδεται.

Οι επιθέσεις φαίνεται να εντάσσονται στο πλαίσιο  της πρόσφατης απόφασης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου για συνέχιση των πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, με ευρεία χρήση των ισχυρότατων βαλλιστικών πυραύλων Kinzhal, οι οποίοι προφανώς έχουν στόχο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, καθώς και τους ξένους στρατιωτικούς συμβούλους, μαζί με τις αποθήκες με δυτικό οπλισμό.

Αυτό είναι σίγουρο και ανταποκρίνεται στην λογική που διέπει την ρωσική πλευρά, που ανεβάζει την ένταση στα πεδία των μαχών, τόσο κατά των Ουκρανών, όσο και κατά κάθε είδους δυτική βοήθεια.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Στρατηγός Ζαλούζνι, ανακοίνωσε τα στοιχεία για την νυχτερινή ρωσική πυραυλική επίθεση (από 8 έως 9 Μαρτίου).

Σύμφωνα με τον ίδιο, 81 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε ουκρανικούς στόχους από τη ρωσική πλευρά, μεταξύ των οποίων και βαλλιστικοί πύραυλοι X-47 Kinzhal, X-22, X-101/X-555, καθώς και 8 UAV Geran.

Ο ίδιος ανέφερε ότι καταρρίφθηκαν 34 πύραυλοι ενώ 8 από αυτούς «δεν πέτυχαν τους στόχους τους ως αποτέλεσμα οργανωμένης αεράμυνας».

Ο επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας της Ουκρανίας Γ.Γκαλουστσένκο ανακοίνωσε ότι η ρωσική επίθεση κατέστρεψε τουλάχιστον τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.

Στην Οδησσό, έχουν ήδη ανακοινωθεί νέα, πιο αυστηρά χρονοδιαγράμματα για διακοπή λειτουργίας σταθεροποίησης τοπικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επόμενη ρωσική πυραυλική επίθεση θα υλοποιηθεί και από τις Τρεις διαστάσεις, πιθανότατα κατά την διάρκεια γενικής επίθεσης σε όλο το μέτωπο.

Ο πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος κινείται σταδιακά δυστυχώς σε άγρια μονοπάτια, τα οποία θα οδηγήσουν σε εκατόμβες θυμάτων τόσο στα πεδία των μαχών, όσο και στον άμαχο πληθυσμό, εξασφαλίζοντας μια πλήρως κατεστραμμένη χώρα δίπλα στην Ευρώπη.

Αυτό με την σειρά του θα προσθέσει ένα ακόμη διαλυμένο κράτος στην έως τώρα ομάδα χωρών, ( Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία), τα οποία μετά την καταστροφή τους παράγουν συνεχώς αστάθεια στην περιοχή τους και τις γειτονικές χώρες.

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν  ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία  πρέπει να τερματιστεί αμέσως, διότι όσο διαρκεί  συσσωρεύει τεράστια  προβλήματα τόσο για την ίδια την χώρα, όσο και για την Ευρώπη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy