Στο Λονδίνο μεταφέρεται απόψε η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Ουρές χιλιάδων πολιτών, με αναμονή έως και έξι ωρών, σχηματίστηκαν τη νύχτα έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο, ώστε να υποβάλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ουρές χιλιάδων πολιτών, με αναμονή έως και έξι ωρών, σχηματίστηκαν τη νύχτα έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο, ώστε να υποβάλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ουρές χιλιάδων πολιτών, με αναμονή έως και έξι ωρών, σχηματίστηκαν τη νύχτα έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο, ώστε να υποβάλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το φέρετρο της εκλιπούσης μεταφέρθηκε στο ναό το απόγευμα της Δευτέρας και θα παραμείνει εκεί έως τις 5 τοπική ώρα, σήμερα το απόγευμα.

Στη συνέχεια, μετά από προσευχές από τους ιερείς του ναού, θα μετακινηθεί προς το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, από όπου θα μεταφερθεί με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Λονδίνο, στην αεροπορική βάση RAF Northolt.

Η σορός θα συνοδεύεται στην πτήση από την κόρη της βασίλισσας, την πριγκίπισσα Άννα και τον αιδεσιμότατο καθηγητή Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ηγούμενο του Βασιλικού Παρεκκλησιού στη Σκωτία.

Κατά την αναχώρηση από τον καθεδρικό ναό θα αποδοθεί βασιλικός χαιρετισμός από τιμητικό άγημα του Βασιλικού Λόχου Τοξοτών, λόχος που στελεχώνει τη βασιλική φρουρά στη Σκωτία.

Νέος χαιρετισμός θα αποδοθεί από άγημα του Βασιλικού Συντάγματος Σκωτίας στο αεροδρόμιο και το φέρετρο θα επιβιβαστεί στο αεροσκάφος από μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας.

Μετά από τη διάρκειας 55 λεπτών πτήση, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Λονδίνο πέντε λεπτά πριν από τις 7 τοπική ώρα.  Θα μεταφερθεί στην επίσημη κρατική νεκροφόρα και μετά από χαιρετισμό αγήματος της Βασιλικής Αεροπορίας θα αναχωρήσει για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο θα υποδεχθεί στο Παλάτι άγημα της Φρουράς του Βασιλιά και θα μεταφερθεί στο Bow Room από άνδρες του 1ου Τάγματος των Γρεναδιέρων Φρουρών από το Λόχο της Βασίλισσας.

Η τελετή υποδοχής θα παρακολουθείται επί τόπου από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα στρατιωτικά παραγγέλματα θα δίνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωνή σε ένδειξη σεβασμού.

Το φέρετρο θα παραμείνει στο Bow Room μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ώστε οι εργαζόμενοι στο Παλάτι να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η πομπή μεταφοράς του στο Westminster Hall για το πολυήμερο λαϊκό προσκύνημα θα αρχίσει στις 2.22 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Ήδη πάντως ορισμένοι πολίτες έχουν πιάσει θέση στην αρχή της τεράστιας ουράς που αναμένεται να σχηματιστεί για το λαϊκό προσκύνημα.

Τη νύχτα δε στο Mall, το δρόμο που εκτείνεται μπροστά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έγινε πρόβα για την πομπή με τη συμμετοχή όλων των στρατιωτικών αγημάτων που θα μετάσχουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy