Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας

Πούτιν και Λουκασένκο θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη δημιουργία του Ενωσιακού Κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας

Πούτιν και Λουκασένκο θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη δημιουργία του Ενωσιακού Κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πούτιν και Λουκασένκο θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη δημιουργία του Ενωσιακού Κράτους Ρωσίας-ΛευκορωσίαςΟι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη δημιουργία του Ενωσιακού Κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του λευκορώσου προέδρου στη ρωσική πρωτεύουσα, οι Λουκασένκο και Πούτιν θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για «τρέχοντα διμερή και διεθνή ζητήματα», προστίθεται στη δήλωση.

Μεταξύ των διμερών θεμάτων περιλαμβάνεται η στάθμευση τακτικών πυρηνικών όπλων σε λευκορωσικό έδαφος στα σύνορα με την Πολωνία, όπως ανακοινώθηκε από τον Πούτιν το σαββατοκύριακο. Στα διεθνή ζητήματα που θα συζητηθούν είναι πιθανό να περιληφθούν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αντίδραση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε επισήμως χθες, Τρίτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy