Στα χέρια των Ρώσων και οι δυτικές συνοικίες του Μπάκχμουτ

Η Wagner ξεκίνησε έφοδο και στο Κρόμοβε, το τελευταίο εμπόδιο για το Τσάσιβ Γιαρ

Η Wagner ξεκίνησε έφοδο και στο Κρόμοβε, το τελευταίο εμπόδιο για το Τσάσιβ Γιαρ

H μάχη του Μπάκχμουτ έχει ουσιαστικά τελειώσει και οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν για τον επόμενο μεγάλο στόχο τους που είναι το Τσάσιβ Γιαρ. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται έφοδος στο Κρόμοβε το οποίο είναι ο ενδιάμεσος οικισμός μεταξύ Μπάκχμουτ και Τσάσιβ Γιαρ.Το Κρόμοβε έχει μεγάλη σημασία σε τακτικό επίπεδο καθώς οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως «ενδιάμεση στάση» για να στέλνουν Η Wagner ξεκίνησε έφοδο και στο Κρόμοβε, το τελευταίο εμπόδιο για το Τσάσιβ Γιαρενισχύσεις στο Μπάκχμουτ. Τώρα χρησιμοποιείται για να αποχωρήσουν οι επιζώντες Ουκρανοί από την πόλη η οποία έχει χαθεί και αυτή την στιγμή διεξάγονται απλώς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τους Ρώσους.

Χθες το βράδυ κατέρρευσαν ολοκληρωτικά οι τελευταίες γραμμές άμυνας και οι Ρώσοι «ξεχύθηκαν» σε όλες τις συνοικίες του δυτικού Μπάκχμουτ.

Δεν υπάρχει οργανωμένη άμυνα πλέον .

Ακόμα και οι Ουκρανοί παραδέχτηκαν πως έχει χαθεί το κεντρικό Μπάκχμουτ και στο δυτικό οι Ρώσοι προελαύνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη του Μπάκχμουτ κρίθηκε μετά την  κατάληψη του βιομηχανικού συγκροτήματος του ΑΖΟΜ.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα για τους Ουκρανούς ενώ η επικείμενη πτώση του Μπάκχμουτ είχε ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα με την κατάληψη των αλατωρυχείων του Σολεντάρ.

Το Τσάσιβ Γιαρ απασχολεί τώρα τους Ρώσους γιατί οι Ουκρανοί σε μία ενδεχόμενη μεγάλη αντεπίθεση θα το χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο.

Αν οι Ρώσοι το καταλάβουν οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να… αντεπιτεθούν από το Κραματόρσκ.

Όπως όλα δείχνουν η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα ξεκινήσει στο Ντόνμπας με το πιο πιθανό σενάριο να γίνει στον Δνείπερο και στην Ζαπορίαζια.Ωστόσο οι Ρώσοι έχουν προετοιμαστεί   για όλα τα πιθανά σενάρια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy