Σκηνές “Αποκάλυψης” στην Τουρκία

«Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, ζωές διαλύθηκαν. Το μέγεθος της καταστροφής είναι πραγματικά ασύλληπτο

«Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, ζωές διαλύθηκαν. Το μέγεθος της καταστροφής είναι πραγματικά ασύλληπτο

“Εικόνες Αποκάλυψης κατά την επίσκεψή του σε σεισμόπληκτες περιοχές στη νότια Τουρκία» δήλωσε ότι αντίκρισε ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να περιγράψω αυτό που είδα σήμερα: Αποκάλυψη», δήλωσε ο Μπίσλεϊ μετά την επίσκεψη στην πόλη Αντάκια, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

«Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, ζωές διαλύθηκαν. Το μέγεθος της καταστροφής είναι πραγματικά ασύλληπτο«Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, σπίτια κατεστραμμένα, σχολεία και καταστήματα κλειστά, ζωές διαλύθηκαν. Το μέγεθος της καταστροφής εδώ είναι πραγματικά ασύλληπτο», είπε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι η κατάσταση στη συριακή πλευρά ισοδυναμεί με «καταστροφή πάνω από μια καταστροφή», αναφερόμενος στα τελευταία 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Το WFP ανέφερε ότι ο Μπίσλεϊ επισκέφθηκε έναν κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης του ΟΗΕ, όπου φορτηγά φορτώνονται με τρόφιμα και άλλες προμήθειες έκτακτης ανάγκης πριν περάσουν στη βορειοδυτική Συρία.

Τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα της εντατικοποίησης των παραδόσεων τροφίμων στη Συρία «μέσω όλων των οδών – χωρίς κανέναν περιορισμό» και κάλεσε «όλα τα μέρη να διευκολύνουν την πρόσβαση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy