Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε η Γαλλία: Μάχες σώμα με σώμα και «προσωπικές μονομαχίες» μεταξύ Γάλλων διαδηλωτών και αστυνομικών

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές!

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές!

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η Γαλλία έχει μετατραπεί όπου οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών γίνονται μάχες σώμα με σώμα.

Σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει τις εξελισσόμενες ταραχές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι.

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές!Η πολεμική οργή που διακατέχει πλέον και τους μεν και τους δε (οι αστυνομικοί ψυχολογικά και σωματικά έχουν εξαντληθεί) είναι τόσο μεγάλη, που οι περιβόητες… αστυνομικές παρατάξεις των γαλλικών «ΜΑΤ» (τα λεγόμενα Compagnies républicaines de sécurité ή αλλιώς CRS) καταφεύγουν σε προσωπικές μονομαχίες με τους πολίτες!

H Γαλλία ζει πρωτοφανείς καταστάσεις καθώς συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετέχουν στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Ε.Μακρόν, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς έχουν εξαντληθεί ενώ αρκετοί που διαφωνούν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Μακρόν αφήνουν τις ασπίδες και συντάσσονται με τους δαδηλωτές!

Σχετικό βίντεο δείχνει αστυνομικούς να αφήνουν τις ασπίδες τους και να συντάσσονται με τουςς διαδηλωτές οι οποίοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό .

Ο Γάλλος  πρόεδρος  θεωρούσε ότι αυτή η αναταραχή θα καταλάγιαζε με την πάροδο των ημερών αλλά έπεσε έξω κι όταν η αστυνομία εξαντλείται και αδυνατεί να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση. Ωστόσο  φαίνεται ανυποχώρητος και παρά την αποφυγή των προτάσεων μομφής , ενώ γίνονται σκέψεις για την επέμβαση  των ενόπλων δυνάμεων.

Το ζήτημα είναι ότι οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί στο σύνολο της γαλλικής επκράτειας.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό αριθμό των εξεγερμένων.

Τα συνδικάτα απηύθυναν προσκλητήριο για τη 10η ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της εξαιρετικά αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Οι διαδηλώσεις να έχουν κατακλύσει όλες τις πόλεις ενώ  στο Μπορντώ  έχουν λάβει μορφή εξέγερσης καθώς χθες το βράδυ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο του Μπορντώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy