Σάλος στη Βρετανία: Ο Πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε δωρεές 3 εκατ. ευρώ από μεγιστάνα του Κατάρ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία εκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως δέχθηκε σε βαλίτσα και σακούλες ο πρίγκιπας Κάρολος από πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ

Ο πρίγκιπας Κάρολος, φωτογραφία αρχείου

Μία βαλίτσα που περιείχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά από έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ φαίνεται πως έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, με τους Sunday Times να αναφέρουν πως αυτή ήταν η μία από τις τρεις δωρεές σε μετρητά από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ, συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οίκος Κλάρενς σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που κάνουν λόγο για “σκάνδαλο” είπε ότι οι δωρεές από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα και ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες, τονίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι πληρωμές ήταν παράνομες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, όπως αναφέρει το BBC, ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε τις τρεις δωρεές σε μετρητά αυτοπροσώπως από τον πρώην πρωθυπουργό μεταξύ 2011 και 2015. Σε μία περίπτωση μάλιστα τα χρήματα παραδόθηκαν σε θήκη σε μια συνάντηση στον οίκο Κλάρενς, ενώ σε άλλη, η εφημερίδα ανέφερε ότι τα μετρητά περιείχαν σε τσάντες μεταφοράς από το πολυκατάστημα Fortnum and Mason.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος Κλάρενς ανέφερε: «Οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα και ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Τα κεφάλαια ελήφθησαν από το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας, του οποίου ο δεδηλωμένος στόχος είναι να «μεταμορφώσει τις ζωές και να οικοδομήσει βιώσιμες κοινότητες», χορηγώντας επιχορηγήσεις για καλούς σκοπούς σε τομείς όπως η διατήρηση, η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική ένταξη.

Οι δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα Καρόλου έχουν τεθεί υπό έλεγχο τους τελευταίους μήνες μετά από ισχυρισμούς ότι ένας από αυτούς πρόσφερε βοήθεια σε Σαουδάραβα δωρητή για να εξασφαλίσει τιμή και υπηκοότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy