Ρώσος Συνταγματάρχης της GRU: “Στόχος μας η εξαφάνιση του Ζελένσκι, αλλά ο Πούτιν λέει “μην τον αγγίξετε”

”Τζιχαντιστές εντός ρωσικής επικράτειας” στρατολόγησαν οι ΗΠΑ

”Τζιχαντιστές εντός ρωσικής επικράτειας” στρατολόγησαν οι ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρώην Συνταγματάρχης της GRU Βλαντιμίρ Γκλάντκοφ, μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του έδωσε το στίγμα των προθέσεων που πρέπει να έχουν οι ρωσικές δυνάμεις, με  πρωτεύοντα στόχο τους τον Ουκρανό πρόεδρο.

“Ο ρωσικός στρατός πρέπει πρώτα από όλα να εξουδετερώσει  τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και τους βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα”, ανέφερε επί λέξη ο ίδιος.

Αυτό ανακοινώθηκε στον αέρα του καναλιού στο διαδίκτυο από τον απόστρατο Συνταγματάρχη της GRU, υποψήφιο στρατιωτικών επιστημών Βλαντιμίρ Κβάτσκοφ.

«Μπορείς να φανταστείς ότι ο σύντροφος Στάλιν τηλεφωνεί στον Ρούσβελτ και του λέει: «Σου δίνω το λόγο μου ότι δεν θα σκοτώσω τον Χίτλερ, γιατί είμαστε σε πόλεμο με τους Ναζί, αλλά όχι με τον Ανώτατο Διοικητή αυτού του στρατού»; Ακόμη και η σύγκριση είναι κατά κάποιο τρόπο αδέξια, γιατί τα στοιχεία και η κατάσταση είναι ασύγκριτα», τόνισε ο ίδιος συνεχίζοντας: «ακόμη και οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έχοντας μάθει ότι ο Ζελένσκι θα είχε σκοτωθεί, θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά”.

Σύμφωνα με τον απόστρατο συνταγματάρχη, η καταστροφή της ουκρανικής ελίτ θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό.

«Ο Ζελένσκι, οι Καναλάρχες, τα μέλη στο Γενικό Επιτελείο, το Υπουργείο Άμυνας, η βουλή, υπάρχουν πολλοί στόχοι. Η στοχευμένη εξάλειψη του Ζελένσκι θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τη ρωσική αεροπορία, τις υπηρεσίες SSO, GRU, FSB και τις πυραυλικές δυνάμεις.

Αντί όμως να ανατεθεί αυτό το έργο στο Γενικό Επιτελείο, είχαμε παρέμβαση με τον πρόεδρο Πούτιν να δηλώνει: «μην αγγίζετε τον Ζελένσκι». Επομένως, μην αγγίζετε την Προεδρική Διοίκηση, και την διοίκηση των εχθρικών δυνάμεων», συνόψισε ο Ρώσος πρώην Αξιωματούχος δίνοντας το στίγμα της συντηρητικής πτέρυγας του Κρεμλίνου για τις προθέσεις της κατά του Κιέβου.

Σύγκρουση εντός Κρεμλίνου πιθανόν υποκρύπτουν οι δηλώσεις του πρώην στελέχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του Στρατού, με τον Β.Πούτιν, αλλά αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα κατά την  επικείμενη ρωσική επίθεση .

Τζιχαντιστές με βοήθεια των ΗΠΑ εντός Ρωσίας καταγγέλλει η Μόσχα

Η Ρωσία κατάγγειλε  ότι ο αμερικανικός στρατός στρατολόγησε ενεργά μαχητές από ομάδες «τζιχαντιστών» με στόχο την ρωσική επικράτεια.

“Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην προσέλκυση ανθρώπων από τον Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία για συνεργασία”, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.

Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι “ο αμερικανικός στρατός στρατολόγησε μαχητές από ομάδες «τζιχαντιστών» με δεσμούς με το Daesh/ISIS και την Αλ Κάιντα, για να «διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών)”.

«Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσέλκυση ανθρώπων από τον Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία για συνεργασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

Η ίδια υπηρεσία αναφέρει ότι “60 «τρομοκράτες» επιλέχθηκαν από τον στρατό των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με εμπειρία «συμμετοχής σε εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε ταχεία εκπαίδευση στην αμερικανική βάση στο Al-Tanf στη Συρία. Εκεί διδάσκονται να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και μεθόδους διεξαγωγής σαμποτάζ και ανατρεπτικών

δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον σχεδιασμό επιθέσεων σε καλά προστατευμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματικών αποστολών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η SVR ανακοίνωσε ότι “μικρές ομάδες τέτοιων «μαχητών» σχεδιάζονταν να μεταφερθούν στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ στο εγγύς μέλλον, για την «διεξαγωγή και  πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον διπλωματών, δημοσίων υπαλλήλων, αξιωματικών επιβολής του νόμου και στρατιωτικών προσωπικό”.

Οι διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν αυξηθεί δραματικά , και όλα κινούνται σε τεντωμένο σκοινί πλέον.Ρώσοι και Αμερικανοί ευρίσκονται σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy