Ρωσική απάντηση: Καταρρίφθηκαν με Su-24 και MiG-29 ουκρανικά αεροσκάφη που μετέφεραν τους βρετανικούς Storm-Shadow

Μόσχα: «Εξαιρετικά εχθρικό βήμα η κίνηση της Βρετανίας»

Μόσχα: «Εξαιρετικά εχθρικό βήμα η κίνηση της Βρετανίας»

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς StormShadow για να στοχεύσει πολιτικούς χώρους στην ανατολική πόλη Λούγκανσκ, τραυματίζοντας έξι παιδιά.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ένα ουκρανικό Su-24 που εκτόξευσε τους πυραύλους και ένα MiG-29 καταρρίφθηκαν.

Παρ΄ όλα αυτά δεν σχολίασε το γεγονός της κατάρριψης πιθανότατα από φίλια πυρά ενός Su-24, ενός Su-35 και δύο Mi-8 της ρωσικής Αεροπορίας.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το βράδυ της Παρασκευής οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν δύο μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Για το χτύπημα χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι αέρος-εδάφους Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία στο καθεστώς του Κιέβου, παρά τις δηλώσεις του Λονδίνου ότι αυτά τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον πολιτικών στόχων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε δήλωση.

«Κοντινά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές. Άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο είπε ότι ένα αεροσκάφος Sukhoi Su-24 που μετέφερε τους πυραύλους και ένα αεροσκάφος MiG-29 καταρρίφθηκαν.

Ανακοινώνοντας ότι θα παραδώσει το όπλο βαθιάς κρούσης, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που παρείχε οπλισμό μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο. Η Ρωσία χαρακτήρισε την κίνηση «εξαιρετικά εχθρικό βήμα».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από τις συντριβές των ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων ανέρχονται πλέον στους 9 σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy