Ρωσία: Πολιτικός της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκισης

Αντιμέτωπος με ποινή 10ετούς φυλάκισης βρίσκεται ο δημοφιλής ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλιά Γιάσιν για 'δυσφήμηση' και 'διάδοση ψευδών πληροφοριών' για τον ρωσικό στρατό.

Αστυνομικοί στη Ρωσία

Ο δημοφιλής Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλιά Γιάσιν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή πολυετούς φυλάκισης για «δυσφήμηση του (ρωσικού) στρατού», όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση που έκανε σήμερα ο δικηγόρος του στο Facebook.

Οι ρωσικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον του, κατηγορώντας τον για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, αναφέρει ο δικηγόρος.

«Μόλις δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον ανακριτή – αρχίζει έρευνα στο σπίτι του», έγραψε ο δικηγόρος Βαντίμ Προχόροφ στην ανάρτηση που έκανε το απόγευμα στη σελίδα του στο Facebook.

Αν καταδικαστεί, ο Γιάσιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ο Γιάσιν –γνωστός πολέμιος του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν και σύμμαχος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι (ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 9 ετών)- είχε επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε βάρος του έχει ήδη επιβληθεί πολλές φορές πρόστιμο για τις τοποθετήσεις του, ενώ επί του παρόντος τελεί υπό κράτηση 15 ημερών για απείθεια κατά της αρχής.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος αυστηρός νόμος στη Ρωσία απαιτεί να χαρακτηρίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και να μη δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy