Ρωσία: Καταφεύγει σε απελπισμένους Αφγανούς για να πολεμήσουν

Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει Αφγανούς κομάντος για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει Αφγανούς κομάντος για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει Αφγανούς κομάντος για να πολεμήσουν στην Ουκρανία σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Μέλη του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν – οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – φέρονται να έχουν προσφορές να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό.

Πολλές αφγανικές στρατιωτικές πηγές και πηγές ασφαλείας είπαν στο περιοδικό Foreign Policy ότι η προσθήκη των κομάντος θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης. Περίπου 20.000 με 30.000 καταδρομείς εγκαταλείφθηκαν όταν η Δύση αποχώρησε από το Αφγανιστάν πέρυσι.

Μόνο ένας μικρός αριθμός μπόρεσε να φύγει από το Αφγανιστάν όταν κατέρρευσε η δημοκρατία, ενώ άλλοι διέφυγαν σε έμπιστους γείτονες ή κρύβονται για να αποφύγουν τη σύλληψη και την εκτέλεση από τους Ταλιμπάν.

Πολλοί από αυτούς τους καταδρομείς είναι τώρα χωρίς δουλειά ή ελπίδα, ενώ ορισμένοι εξακολουθούν να περιμένουν επανεγκατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ.

Πηγές ασφαλείας του Αφγανιστάν είπαν στο μέσο ενημέρωσης ότι αυτό θα μπορούσε να τους προσελκύσει εύκολα στους Ρώσους στρατολογητές. Μια πηγή είπε χαρακτηριστικά: “Δεν έχουν χώρα, δουλειά, μέλλον. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν”.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι έως και 10.000 πρώην καταδρομείς θα μπορούσαν να δεχτούν τέτοιες προσφορές μέσω των κοινωνικών δικτύων WhatsApp και Signal.

SKAI

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy