Πτώση αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα: Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας

Θέση για την πτώση του αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Μαχητικό αεροσκάφος

“Αποστάσεις” από την πτώση του αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, παίρνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι “τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα “.

“Τα μέσα ελέγχου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέγραψαν την πτήση αμερικανικού drone MQ-9 στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας το πρωί της Τρίτης, πέταξε κατά παράβαση των συνόρων της περιοχής της u200b το προσωρινό καθεστώς για τη χρήση του εναέριου χώρου που θεσπίστηκε με σκοπό τη διεξαγωγή ειδικής επιχείρησης”, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

“Το πρωί της 14ης Μαρτίου φέτος, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας, ο έλεγχος εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέγραψε την πτήση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων του τη Ρωσική Ομοσπονδία”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρινίζεται, η πτήση πραγματοποιήθηκε με τους αναμεταδότες απενεργοποιημένους “κατά παράβαση των ορίων της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος για τη χρήση του εναέριου χώρου, που έχει καθοριστεί για τη διεξαγωγή ειδικής  στρατιωτικής  λειτουργίας, προσφέρεται σε όλους τους χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου και δημοσιεύεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα”.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το αμερικανικό drone έπεσε στη θάλασσα λόγω ξαφνικού ελιγμού.

“Ως απότομους ελιγμούς γύρω στις 09:30 ώρα Μόσχας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 πήγε σε ανεξέλεγκτη πτήση με απώλεια ύψους και συγκρούστηκε με την επιφάνεια του νερού. Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα, δεν μπήκαν σ’ επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση του αεροδρομίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα κληθεί σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα μετέφερε ισχυρό μήνυμα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους συμμάχους και τους εταίρους τους για το περιστατικό, δήλωσε ο Πράις στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy