Πρώτη αποζημίωση για θάνατο από εμβόλιο στη Βρετανία

Δόθηκε η πρώτη αποζημίωση για θάνατο από εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δόθηκε η πρώτη αποζημίωση για θάνατο από εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δόθηκε η πρώτη αποζημίωση για θάνατο από εμβόλιο κατά του κορονωϊού.

Πρόκειται για αποζημίωση που δίδεται σε γυναίκα της οποίας ο σύντροφος πέθανε λίγες μέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Βίκι Σπιτ, θα πάρει αποζημίωση 120.000 βρετανικών λιρών, περίπου 140.000 ευρώ, για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της, του μουσικού «Lord Zion», από παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με το BBC.

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στη Βρετανία που θα καταβληθεί αποζημίωση για παρενέργειες του εμβολίου.

Η ίδια είπε ότι χρειάστηκε να παλέψει έναν ολόκληρο χρόνο με την γραφειοκρατία και ενώ κέρδισε το μέγιστο προβλεπόμενο από την βρετανική νομοθεσία ποσό των 120.000 λιρών, δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό και θα έπρεπε το ποσό να είναι στις 180.000 λίρες.

Πώς έχασε τη ζωή του ο 48χρονος μουσικός

Στις 13 Μαΐου 2021, ο «Zion» ένιωσε έντονο πονοκέφαλο, 8 ημέρες από την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Εισήχθη σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ – όπου πέθανε έξι ημέρες αργότερα από εγκεφαλική αιμορραγία. Στο πιστοποιητικό θανάτου του επιβεβαίωσε ότι πέθανε λόγω επιπλοκών από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η αρραβωνιαστικιά του, Βίκι Σπιτ, είχε απευθυνθεί στο Πρόγραμμα αποζημίωσης για επιπλοκές κάθε είδους εμβολίων της Βρετανίας, που είναι κομμάτι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας, από τις αρχές του Ιουνίου της περασμένης χρονιάς. Το σύστημα προσφέρει εφάπαξ, αφορολόγητα ποσά έως και 120.000 λίρες Αγγλίας. Επίσης, αν κάποιος πεθάνει, δημιουργείται αξίωση αποζημίωσης στους κληρονόμους του.

Η Σπιτ καλεί πλέον την κυβέρνηση μέσω δηλώσεών της σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αυξήσει το μέγιστο ποσό πληρωμής ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα την απώλεια κερδών που θα είχε ένα άτομο στα 40 του, πολύ πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Πηγή: ert.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy