Προηγούνται Ερντογάν και «Λαϊκή Συμμαχία» με καταμετρημένο το 51% των ψήφων

Με καταμετρημένο το 51% των ψήφων στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν, προηγείται με ποσοστό 52% και ακολουθεί ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου 42,1%, ενώ 5% λαμβάνει ο Σινάν Ογάν και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,5%.

Ο κ. Κιλιντσντάρογλου φέρεται να είναι πρώτος στην ανατολική Θράκη, τον νομό Κωνσταντινούπολης, τα παράλια του Αιγαίου και στα νότια παράλια της Τουρκίας, κάποιες από τις σεισμόπληκτες περιοχές και στην ΝΑ Τουρκία, όπου κυριαρχεί ο κουρδικός πληθυσμός.

“Είμαστε μπροστά” ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο τουίτερ γύρω στις 20:00 ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Στις Βουλευτικές εκλογές, το ΑΚΡ λαμβάνει 40%, το CHP 20,4%, το ΜΗΡ 12,7%, το Καλό κόμμα 9,3%, η Πράσινη Αριστερά 9,08% και το ΤΙR 0,5%.

Η «Λαϊκή Συμμαχία» που στηρίζει τον Ερντογάν, δηλαδή τα κόμματα ΑΚΡ και ΜΗΡ, φτάνουν το 56,7% και 346 Βουλευτές, ενώ η «Εθνική Συμμαχία», που στηρίζει Κιλιντσντάρογλου, λαμβάνει μέχρι στιγμής 28,7% και 197 Βουλευτές. Ποσοστό 8,7% και 57 Βουλευτές εκλέγει η «Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας».

Προβάδισμα στις εκλογές για ανάδειξη του νέου Προέδρου της Τουρκίας δηλώνει ότι έχει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ κρατικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, προηγείται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τα 200.000 εκλογικά τμήματα στις 17.00 τοπική και ώρα Κύπρου, σε μία ψηφοφορία που δεν σημαδεύτηκε από κάποιο αξιοσημείωτο συμβάν.

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να εκλέξουν τον 13ο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας και να ανανεώσουν τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

Ο Κιλιτσντάρογλου περίπου στις 20:00 δήλωσε: “προηγούμαστε”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφει προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές, με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, σύμφωνα με κρατικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Με βάση αυτό το ποσοστό καταμέτρησης, ο απερχόμενος Τούρκος Πρόεδρος συγκέντρωσε το 54,3% των ψήφων έναντι 39,8% του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με πολύ προκαταρκτικά αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy