Πούτιν: Η τάση προς την πολυπολικότητα είναι αναπόφευκτη

Η τάση της δημιουργίας μιας πολυπολικής διεθνούς τάξης πραγμάτων διαρκώς θα ενισχύεται και όσοι δεν το κατανοήσουν αναπόφευκτα θα χάσουν, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σε σύσκεψη αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αυτό το ρεύμα, η τάση στον κόσμο προς την πολυπολικότητα, είναι αναπόφευκτη. Μόνο θα ενισχύεται. Και όσοι δεν το κατανοήσουν και δεν ακολουθήσουν αυτή την τάση, θα χάσουν. Το γεγονός αυτό είναι απολύτως ολοφάνερο, είναι τόσο πασιφανές, όσο η ανατολή του ηλίου, δεν μπορείς να την αποφύγεις», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι όσοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν αυτή τη διαδικασία, «θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα, που έτσι κι αλλιώς έχουν αρκετά».

«Ο Θεός μαζί τους. Εμείς ακολουθούμε τον δρόμο μας και επιδεικνύουμε καλά αποτελέσματα. Ο στόχος μας είναι αυτή η κίνηση προς τα εμπρός να αυξηθεί», είπε ο Ρώσος ηγέτης αναφερόμενος στα θετικά μηνύματα για τη ρωσική οικονομία και απευθυνόμενος χωρίς να τις αναφέρει στις χώρες της Δύσης και τις ΗΠΑ.

Επιμένοντας στην πολιτική, που έχει χαράξει το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τη συμμετοχή «πολλών εθελοντών από την κοινότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης» στην πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι «έδωσαν το παράδειγμα της αφοσίωσης στην πατρίδα και τα συμφέροντά της και τώρα υπερασπίζονται τα ιστορικά μας εδάφη, προστατεύουν τους ανθρώπους, κατοίκους αυτών των εδαφών, οι οποίοι επί πολλά χρόνια αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους να ζουν μαζί με τη Ρωσία και να αποτελούν μέρος του κοινού μας κόσμου».

Με τις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Ρωσία ο Β.Πούτιν έδειξε απολύτως άκαμπτος στην επιλογή της ενσωμάτωσης στη Ρωσία των επαρχιών της Ουκρανίας, που έχουν ανακηρυχθεί μονομερώς από τη Μόσχα ρωσικό έδαφος και κάλεσε όσους δραστηριοποιούνται στο επίπεδο αυτό «να παράσχουν στους συναδέλφους τους με θέρμη και φροντίδα κάθε απαραίτητη βοήθεια κατά την ενσωμάτωση των νέων περιφερειών στο ενιαίο σύστημα της δημόσιας εξουσίας στη Ρωσία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy