Πούτιν: Η Δύση θα… πάει και με τον Διάβολο για να κερδίσει τη Ρωσία

«Οι Δυτικοί υπερηφανεύονται για την προδοσία τους, αποκαλώντας τόσο τις συμφωνίες του Μινσκ όσο και το κουαρτέτο της Νορμανδίας διπλωματικό σόου και μπλόφα.

Διάγγελμα Πούτιν: "Η Δύση θα βάλει ναζί, τρομοκράτες, τον Διάβολο τον ίδιο για να μας πολεμήσει"

Παραμονές της συμπλήρωσης ενός έτους από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε το καθιερωμένο ετήσιο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους παρουσιάζει μια αξιολόγηση της κατάστασης των πραγμάτων στη χώρα και ένα όραμα για τα κύρια καθήκοντα στο μέλλον.Για την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν«Ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Όσο μεγαλύτερη είναι η εμβέλεια των δυτικών συστημάτων που έρχονται στην Ουκρανία, τόσο πιο μακριά από τα σύνορά μας θα αναγκαζόμαστε να απωθήσουμε την απειλή. Αυτό είναι φυσικό. Δεν θα σταθώ λεπτομερώς στις προσπάθειες της Δύσης να αλλάξει την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων ή στα σχέδιά της να αυξήσει τις στρατιωτικές προμήθειες. Όλοι τα γνωρίζουν όλα αυτά αρκετά καλά ήδη».

«Θα χρησιμοποιήσουμε ενεργά τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για να ενισχύσουμε το ποιοτικό δυναμικό του στρατού μας. Έχουμε τεχνικές δυνατότητες που πολλές από αυτές ξεπερνούν σημαντικά τα ξένα ανάλογα ως προς τα χαρακτηριστικά τους και τώρα καθήκον μας να προχωρήσουμε σε μαζική παραγωγή. Δουλεύουμε ήδη σ’ αυτή την κατεύθυνση και επιταχύνουμε».

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε ένα προεδρικό διάταγμα που εγκρίνει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών μας έως το 2025. Η εφαρμογή του βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η βάση για τα περαιτέρω βήματά μας, για την ενίσχυση του Στρατού και του Ναυτικού στην τρέχουσα και μελλοντική ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, θα πρέπει να είναι η πραγματική εμπειρία μάχης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Αναστέλλουμε τη συμμετοχή μας στη Συνθήκη New START

«Πρέπει να πω, σήμερα, ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη New START. Επαναλαμβάνω, δεν αποχωρούμε από τη Συνθήκη, αλλά απλώς αναστέλλουμε τη συμμετοχή μας».

Βρισκόμαστε σε έναν νέο κύκλο οικονομικής ανάπτυξης

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο πληθωρισμός στη Ρωσία θα φτάσει γύρω στον στόχο του 4% ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το ποσοστό είναι ήδη 17%, 12% ή 20% σε ορισμένα κράτη της Ε.Ε., ενώ στη Ρωσία κυμαίνεται στο 5%».

«Σε ό,τι αφορά τη γεωργική μας παραγωγή, παρουσιάσαμε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης πέρυσι. Οι Ρώσοι αγρότες πέτυχαν μια συγκομιδή ρεκόρ – πάνω από 150 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 εκ. τόνων σιταριού. Θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε τις εξαγωγές σιτηρών σε 55-60 εκατ. μετρικούς τόνους μέχρι το τέλος του γεωργικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023».

«Εν μέσω κυρώσεων, ήδη από τον τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ξεκίνησε μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1 τρισ. ρούβλια».

«Έχουμε φτάσει ουσιαστικά σε έναν νέο κύκλο οικονομικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρότυπο, η δομή του είναι εντελώς διαφορετική. Νέες πολλά υποσχόμενες παγκόσμιες αγορές αναδύονται, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς Ασίας-Ειρηνικού, η δική μας εγχώρια αγορά τονώνεται. Όχι προμήθειες εμπορευμάτων σε άλλες χώρες, αλλά παραγωγή αγαθών προστιθέμενης αξίας. Αυτό επιτρέπει την απελευθέρωση του τεράστιου δυναμικού της Ρωσίας σε όλους τους τομείς και τους τομείς. Μπορεί να θυμάστε ότι η ανεργία ήταν 4,7% πριν από την πανδημία, ενώ τώρα είναι 3,7%, που αποτελεί χαμηλό όλων των εποχών».

«Η άμυνα της χώρας αποτελεί σίγουρα κρίσιμη προτεραιότητα, αλλά δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος. Όταν λύνουμε στρατηγικά καθήκοντα σε αυτόν τον τομέα, δεν πρέπει να καταστρέψουμε την οικονομία μας. Μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια και να δημιουργήσουμε συνθήκες για βιώσιμη εθνική ανάπτυξη. Αυτή ακριβώς είναι η λογική των ενεργειών μας».

Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν το τζίνι από το μπουκάλι

«Στην πρόσφατη Διάσκεψη στο Μόναχο, εξαπολύθηκαν ατελείωτες κατηγορίες προς τη Ρωσία. Φαίνεται ότι αυτό έγινε μόνο για να ξεχάσουν όλοι τι έκανε η Δύση τις τελευταίες δεκαετίες. Απελευθέρωσαν το τζίνι από το μπουκάλι. Βύθισαν ολόκληρες περιοχές στο χάος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ – θέλω να επιστήσω την προσοχή σε αυτό: δεν εφεύραμε αυτούς τους αριθμούς, είναι υπολογισμοί των ίδιων των Αμερικανών – ως αποτέλεσμα των πολέμων που έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες που εξαπολύθηκαν από το 2001, σχεδόν 900.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 38 εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες. Τώρα προσπαθούν να διαγράψουν όλα αυτά από τη μνήμη της ανθρωπότητας, προσποιούμενοι ότι δεν συνέβησαν ποτέ. Αλλά κανείς στον κόσμο δεν έχει ξεχάσει».

Χρησιμοποιούν τρομοκράτες και νεοναζί

«Η Δύση θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί οποιονδήποτε στον αγώνα της εναντίον της Μόσχας. Κανείς δεν σχολιάζει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν κρύβουν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονόμους των γερμανικών ναζιστικών μεραρχιών. Γιατί; Γιατί – συγνώμη που θα το πω έτσι- δεν δίνουν δεκάρα. Δεν τους νοιάζει σε ποιον θα ποντάρουν στον αγώνα τους εναντίον μας, εναντίον της Ρωσίας. Θα χρησιμοποιούσαν τον ίδιο τον Διάβολο αν μπορούσαν -Θεός φυλάξοι- αν δεχόταν ακολουθήσει τις εντολές τους και να χρησιμεύσει ως όπλο εναντίον της Ρωσίας».

«Τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα επισημαίνονται με διακριτικά της Βέρμαχτ. Όχι πολύ καιρό πριν, σε μια ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δόθηκε το όνομα Edelweiss, θυμίζοντας μια γερμανική μεραρχία της Βέρμαχτ που συμμετείχε στην εξολόθρευση των Εβραίων, στην εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου και σε τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στη Γιουγκοσλαβία, την Ιταλία, την Τσεχοσλοβακία και την Ελλάδα».

Η δημιουργία μιας «αντι-Ρωσίας» δεν είναι καινούργιο σχέδιο

Το σχέδιο της Δύσης για τη δημιουργία μιας «αντι-Ρωσίας», που ξετυλίγεται τώρα στην Ουκρανία, δεν είναι καινούργιο σχέδιο. Ανατράφηκε μέσα στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, μέσα στην Πολωνία και άλλες χώρες με έναν στόχο: να αφαιρέσουν από τη χώρα μας αυτές τις ιστορικές περιοχές, που σήμερα ονομάζονται Ουκρανία. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο εδώ, καμία καινοτομία, όλοι επαναλαμβάνουν πράγματα».

«Οι δυτικές ελίτ έχουν μετατραπεί σε προπύργιο ξεκάθαρων αδίστακτων ψεμάτων. Δεν νοιάζονται ούτε για τους δικούς τους λαούς. Τους εξαπατούσαν ξεδιάντροπα με παραμύθια για αναζήτηση ειρηνευτικής λύσης και δέσμευσή τους στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ντονμπάς».

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουμε, μια κομβική στιγμή για τη χώρα μας, καθώς ο κόσμος διέρχεται ριζικές και μη αναστρέψιμες αλλαγές και λαμβάνουν χώρα κρίσιμα ιστορικά γεγονότα που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και του λαού μας».

«Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να πυροδοτήσει εντάσεις σε μετασοβιετικά κράτη και, το πιο σημαντικό, να “ξεμπερδέψει”τελικά με τη Ρωσία ως το μεγαλύτερο εναπομείναν αυτής της χώρας. Στρέφουν εναντίον μας διεθνείς τρομοκράτες, προκαλούν περιφερειακές συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων μας, αγνοούν τα συμφέροντά μας και χρησιμοποιούν μέσα οικονομικής πίεσης».

Η Δύση έπαιξε με τις συμφωνίες του Μινσκ

«Όπως βλέπουμε τώρα, οι υποσχέσεις των κυβερνώντων των δυτικών χωρών και οι διαβεβαιώσεις τους για την προσπάθεια ειρηνικής λύσης στο Ντονμπάς αποδείχθηκαν κατάφωρη εξαπάτηση. Απλώς κέρδιζαν χρόνο, κινούνταν παραπλανητικά και έκλειναν τα μάτια σε δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα και στην καταστολή από το καθεστώς του Κιέβου εναντίον ανεπιθύμητων, και της θρησκευτικής ελευθερίας. Τώρα εντείνουν τις προτροπές τους προς τους Ουκρανούς νεοναζί για περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες στο Ντονμπάς».

«Οι Δυτικοί υπερηφανεύονται για την προδοσία τους, αποκαλώντας τόσο τις συμφωνίες του Μινσκ όσο και το κουαρτέτο της Νορμανδίας διπλωματικό σόου και μπλόφα. Με άλλα λόγια, όταν το Ντονμπάς φλέγονταν και το αίμα έρεε και η Ρωσία πίεζε ειλικρινά για μια ειρηνευτική λύση, αυτοί έπαιζαν με τις ζωές των ανθρώπων».

«Ήμασταν ανοιχτοί και ειλικρινά έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Δύση. Είπαμε και επιμείναμε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζονται ένα αδιαίρετο σύστημα ασφάλειας που να αντιμετωπίζει όλα τα κράτη ισότιμα. Εδώ και πολλά χρόνια, προσφέρουμε στους εταίρους μας την ευκαιρία να συζητήσουμε από κοινού αυτήν την ιδέα και να συνεργαστούμε στην εφαρμογή της. Σε απάντηση, λάβαμε μια ασαφή και υποκριτική αντίδραση. Υπήρξαν όμως και συγκεκριμένες ενέργειες – η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας και η εξάπλωση με νέες θέσεις της πυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη και την Ασία».

«Τον Δεκέμβριο του 2021, στείλαμε επίσημα σχέδια συνθηκών για τις εγγυήσεις ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, λάβαμε ανοιχτή άρνηση σχετικά με όλες τις βασικές, θεμελιώδεις προτάσεις μας. Τότε έγινε τελικά σαφές ότι το πράσινο φως για την εφαρμογή επιθετικών σχεδίων είχε ήδη δοθεί σχέδια και ότι δεν επρόκειτο να σταματήσουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν μονομερώς τις θεμελιώδεις συμφωνίες που διατηρούσαν την ειρήνη στον κόσμο, όπως την Συνθήκη INF. Πρέπει να υπάρχει λόγος για τον οποίο το έκαναν αυτό. Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ δεν κάνουν ποτέ τίποτα χωρίς λόγο».

Δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης

«Η Δύση δεν προσπάθησε να κρύψει τον στόχο της να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία και να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε μια φάση παγκόσμιας αντιπαράθεσης. Τακαταλαβαίνουμε όλα και θα αντιδράσουμε ανάλογα. Σε αυτή την περίπτωση η ύπαρξη της χώρας μας είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν μπορούν παρά να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης».

«Εκείνοι που σχεδίαζαν άλλη μια επίθεση στο Ντονιέτσκ, το Ντονμπάς και το Λούγκανσκ, ήξεραν ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη θα είναι ο επόμενος στόχος. Το γνωρίζαμε. Και τώρα, το Κίεβο μιλά ανοιχτά για τέτοια μακροπρόθεσμα σχέδια. Αποκαλύπτουν απλά όσα ξέραμε».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον λαό της Ουκρανίας. Το έχω πει ήδη πολλές φορές. Ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται όμηρος στα χέρια του του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών προστάτων του, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν καταλάβει αυτή τη χώρα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy