Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε 10% αύξηση σε κατώτατο μισθό και συντάξεις

Ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται αμείωτες, Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν κατά 10% οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός στη χώρα - Την ίδια ώρα «κόβεται» το ανώτατο ηλικιακό όριο για να καταταγεί κάποιος στον στρατό

Ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται αμείωτες, Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν κατά 10% οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός στη χώρα - Την ίδια ώρα «κόβεται» το ανώτατο ηλικιακό όριο για να καταταγεί κάποιος στον στρατό

Την ώρα που ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για αύξηση στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό κατά 10%, επισημαίνοντας ότι δεν σχετίζονται όλα τα οικονομικά προβλήματα με τη σύγκρουση στο ουκρανικό μέτωπο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε ότι ο πληθωρισμός φέτος δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 15%.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό κοινοβούλιο κατήργησε σήμερα, Τετάρτη (25/5), το ανώτατο ηλικιακό όριο που υπήρχε για να μπορεί να καταταγεί κάποιος στον στρατό, ενώ συνεχίζεται η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. «Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης νόμου θα επιτρέψει να προσελκυθούν στον στρατό ειδικοί σε περιζήτητες ειδικότητες», υπογραμμίζει ένας από τους συντάκτες του κειμένου, ο βουλευτής Αντρέι Καρταπόλοφ, η δήλωση του οποίου αναφέρεται στον ιστότοπο της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Σήμερα ειδικά, πρέπει να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε το υπουργείο Άμυνας. Ο Ανώτατος Διοικητής μας κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα κερδίσουν και χρειάζεται να βοηθήσουμε», δήλωσε παράλληλα ο πρόεδρος της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Μέχρι σήμερα, μόνον οι πολίτες ηλικίας 18 ως 40 ετών επιτρεπόταν να συνάψουν ένα πρώτο συμβόλαιο πρόσληψης στις ένοπλες δυνάμεις. Για τους αλλοδαπούς, το ηλικιακό περιθώριο ήταν από τα 18 ως τα 30 χρόνια. Πλέον θα είναι δυνατό οποιοσδήποτε εθελοντής που δεν έχει συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, η οποία ορίζεται σήμερα στα 61,5 έτη για τους άνδρες, να καταταγεί στον στρατό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στις μάχες στην Ουκρανία, κάτι που έχει αρχίσει να παραδέχεται το ίδιο το Κρεμλίνο. Χαρακτηριστικά, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι 1.351 μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού είχαν σκοτωθεί και 3.825 τραυματιστεί από τις 24 Φεβρουαρίου που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία. Από τότε δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy