Πλημμύρες στο Πακιστάν: Πάνω από 500 νεκροί σε ένα μήνα

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν

Πλημμύρες στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 549 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν τον περασμένο μήνα λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι ασυνήθιστα σφοδροί μουσώνες, με απομονωμένες κοινότητες στη φτωχή επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, να είναι μεταξύ αυτών που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, όπως ανακοίνωσε κρατική υπηρεσία.

Κυβερνητικές υπηρεσίες και ο στρατός έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς για την παροχή βοήθειας στις πλημμυροπαθείς περιοχές και καταβάλλουν προσπάθειες για τη μετεγκατάσταση οικογενειών και την παροχή τροφίμων και φαρμάκων.

πλημμύρες στο Πακιστάν

Εκτός από τα θύματα, οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε πάνω από 46.200 σπίτια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA).

Ο περασμένος μήνας ήταν ο πλέον βροχερός μέσα σε τρεις δεκαετίες, με 133% παραπάνω βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με την NDMA. Στο Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, έπεσε 305% περισσότερη βροχή από τον ετήσιο μέσο όρο, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

πλημμύρες στο Πακιστάν

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy