Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού “Studio 54” της Νέας Υόρκης

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε κλινική της Ελβετίας ο ιδιοκτήτης του 'Studio 54', Μαρκ Φλέϊσμαν. 'Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι'

Το θρυλικό κλαμπ "Studio 54" στη Νέα Υόρκη

Ο Μαρκ Φλέϊσμαν, ιδιοκτήτης του θρυλικού νυχτερινού κλαμπ “Studio 54“, τη δεκαετία του ’80, πέθανε σε ηλικία 82 ετών με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία.

ΟΜαρκ Φλέϊσμαν αρρώστησε για πρώτη φορά το 2016 και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα στην κίνηση και την ομιλία του, ενώ οι γιατροί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάποια διάγνωση.

Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία μου έχει καταστραφεί και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τον εαυτό μου. Η σύζυγός μου με βοηθάει να ξαπλώσω και δεν μπορώ να ντυθώ ή να φορέσω μόνος μου τα παπούτσια μου. Θα αποχωρήσω με έναν ήπιο και ευγενικό τρόπο. Είναι η πιο εύκολη έξοδος για μένα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Φλέϊσμαν.

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, ο Φλέϊσμαν αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην κλινική Dignitas, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1998 με σκοπό να βοηθά ανθρώπους να αυτοκτονήσουν όταν η υγεία τους επιδεινώνεται. Εκεί αποφάσισε να πάρει το τελευταίο του φάρμακο, μία θανατηφόρα δόση βαρβιτουρικών.

Τα μέλη της Dignitas εξέτασαν τα ιατρικά του αρχεία και είχαν συνομιλίες μαζί του. “Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο θέλω να το κάνω. Πετάω απευθείας στη Ζυρίχη από το Λος Άντζελες. Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι“, ανέφερε.

Ο πρώην συνεργάτης του Φλέϊσμαν, Ντάνιελ Φιτζέραλντ, επιβεβαίωσε στο BBC News ότι ο Φλέϊσμαν πέθανε.

Όντας ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά κλαμπ στην ιστορία, ο Φλέϊσμαν διασκέδαζε με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και αστέρες των Τεχνών, μεταξύ αυτών με τον Άντι Γουόρχολ, τον Κάλβιν Κλάιν, τη Λάϊζα Μινέλι και τη Σερ.

“Μου άρεσε να είμαι ‘φτιαγμένος’. Οπότε θα έκανα ναρκωτικά και θα έπινα. Πιθανόν αυτή η κατάσταση της υγείας μου να οφείλεται στο ότι κάπνισα και ήπια πολύ”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή στη New York Post.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy