Πέθανε ο δημιουργός των Ray Ban και ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Πέθανε ο άνθρωπος πίσω από το brand της Ray-Ban αλλά και μια ιστορική φιγούρα της ιταλικής μόδας σε ηλικία 87 ετών. Το ορφανοτροφείο και η αμύθητη περιουσία των δισεκατομμυρίων.

Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, ιδρυτής της EssilorLuxottica, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ιταλικού επιχειρείν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την Δευτέρα.

“Η EssilorLuxottica με λύπη ανακοινώνει πως ο ιδρυτής της εταιρείας έφυγε σήμερα από τη ζωή” ανέφερε η ανακοίνωση της EssilorLuxottica, προσθέτοντας πως το συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασιστούν τα προσεχή βήματα.

Ο Ντελ Βέκιο μπορεί να πέρασε την παιδική του ηλικία σε ορφανοτροφείο, όμως μεγαλώνοντας κατάφερε να χτίσει μια αμύθητη περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας τρανό παράδειγμα ενός πετυχημένου και αυτοδημιούργητου επιχειρηματία.

Ο Ιταλός Ντελ Βέκιο, ίδρυσε την Luxottica το 1961 και έχτισε την αυτοκρατορία του, μέρος της οποίας αποτελεί και το brand της Ray-Ban ενώνοντας δυνάμεις με τη γαλλική Essilor σε μια ιστορική συμφωνία για τη μόδα το 2018.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy