Πατέρας θύματος ένοπλης βίας διέκοψε την ομιλία Μπάιντεν – “Προσπαθώ να σου το πω εδώ και χρόνια”

Ο Μάνουελ Όλιβερ του οποίου ο 17χρονος γιος Χοακίν σκοτώθηκε στη μαζική επίθεση στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας

Τζο Μπάιντεν

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για τη διακήρυξη της πρώτης μεγάλης δικομματικής νομοθεσίας περί όπλων που πέρασε από το Κογκρέσο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και στην οποία έδωσαν το παρών συγγενείς θυμάτων και επιζώντες ένοπλης βίας δεν είχε την κατάληξη που θα περίμενε κανείς.

Έχοντας μόλις ανέβει στο βήμα και λίγο προτού ξεκινήσει την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Μάνουελ Όλιβερ, του οποίου ο 17χρονος γιος Χοακίν σκοτώθηκε στη μαζική επίθεση στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα το 2018, διέκοψε τις δηλώσεις του Μπάιντεν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επικρίνοντας δημόσια τη νομοθεσία.

Ο Μάνουελ Όλιβερ πατέρας θύματος ένοπλης βίας που διέκοψε την ομιλία Μπάιντεν

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα από αυτό!” , φώναξε ο Όλιβερ. “Προσπαθώ να σου το πω εδώ και χρόνια!“, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να του ζητάει αρχικά να καθίσει κάτω για να ακούσει όσα έχει να πει και στη συνέχεια να σχολιάζει “αφήστε τον να μιλήσει”, προτού συνεχίσει με την ομιλία του, καθώς ο Όλιβερ συνοδευόταν από έναν υπάλληλο εκτός τελετής.

Αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Όλιβερ υπερασπίστηκε την απόφασή του να διακόψει τον Μπάιντεν, διαφωνώντας αρχικά με το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος μετέτρεψε αυτό το δικομματικό επίτευγμα σε “γιορτή“, ενώ αναφέρθηκε στην κοινότητα του Ουβάλντε που εξακολουθεί να θρηνεί για την απώλεια των 19 παιδιών και των δύο δασκάλων που σκοτώθηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε στο πρωτοβάθμειο σχολείο Ρομπ.

Συγγενής θύματος ένοπλης βίας στις ΗΠΑ

“Η λέξη ‘εορτασμός’ έχει χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο. Ήμασταν καλεσμένοι στο Ουβάλντε αυτή την εβδομάδα. Οι μητέρες εξακολουθούν να κλαίνε εκεί”, είπε. “Και εν τω μεταξύ, εμείς, κατά κάποιο τρόπο, με το να είμαστε εδώ, χειροκροτώντας και χειροκροτώντας, τέτοιου είδους νόμους, που παρεμπιπτόντως χαιρετίζω, γιατί θα σώσουν κάποιες ζωές, ενώ το κάνουμε αυτό, άλλοι άνθρωποι απλώς πυροβολούνται. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό”, πρόσθεσε.

Η στιγμή που ο πατέρας διακόπτει την ομιλία του Τζο Μπάιντεν

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy