Ουκρανία: Αναφορές για εκρήξεις μετά από νέα πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σε πόλη της δυτικής Ουκρανίας την ώρα που η χώρα δεχόταν νέα πυραυλική επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανία: Αναφορές για εκρήξεις μετά από νέα πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σε πόλη της δυτικής Ουκρανίας την ώρα που η χώρα δεχόταν νέα πυραυλική επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ ορισμένες περιοχές μείωσαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προληπτικά για την αποφυγή ζημιών από πιθανά πλήγματα στο δίκτυο.

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Χμελνίτσκι, η οποία βρίσκεται 274 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, δήλωσε ο επικεφαλής της ομώνυμης περιφέρειας.

Λίγη ώρα από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, οι αρχές σε αρκετές περιοχές στη νότια και την ανατολική Ουκρανία προειδοποίησαν για προληπτικές διακοπές ρεύματος για τον περιορισμό της ζημιάς στο δίκτυο από κάποιο πλήγμα.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην γειτονική της Ουκρανία πριν από σχεδόν έναν χρόνο, βάζει στο στόχαστρο το ενεργειακό δίκτυο της γειτονικής της χώρας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βιτάλι Κιμ, ο επικεφαλής της νότιας περιφέρειας Μικολάιφ, ανήρτησε φωτογραφία στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram από τα, όπως φαίνονται σε αυτή, συντρίμμια πυραύλου σε χωράφι.

Ο Κιμ σημείωσε ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τμήμα πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον ένας ρωσικός πύραυλος κατερρίφθη.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy