Ουκρανία: Άγριες μάχες για τον έλεγχο της πόλης Σολεντάρ

Διέψευσε αναφορές για μαζική λιποταξία των ουκρανών στρατιωτών

Διέψευσε αναφορές για μαζική λιποταξία των ουκρανών στρατιωτών

Η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δίνει βαριές μάχες για τον έλεγχο της πόλης Σολεντάρ, στο πλαίσιο της πολύμηνης επίθεσης της Ρωσίας για την κατάληψη της ανατολικής περιοχής του Ντονέτσκ.

Διέψευσε αναφορές για μαζική λιποταξία των ουκρανών στρατιωτώνΣύμφωνα με τον ιδρυτής της ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν διεξάγονται βαριές μάχες στις δυτικές παρυφές της πόλης.

Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν μαζικά τις γραμμές του μετώπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Ο ουκρανικός στρατός πολεμά γενναία για το Μπαχμούτ και το Σολεντάρ. Οι αναφορές για μαζική λιποταξία τους δεν είναι αληθείς».

Το Σολεντάρ απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαχμούτ, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο των συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες.

Η κατάληψη του Μπαχμούτ είναι τώρα ένας από τους κύριους στρατιωτικούς στόχους της Μόσχας.

Ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ότι το Σολεντάρ δεχόταν «αποκλειστικά» εισβολή από μονάδες Wagner, λέγοντας ότι πολεμούσαν σκληρά για το διοικητικό κτίριο της πόλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy