Οργή Αθήνας στο ΝΑΤΟ μετά τις ευχές στην Τουρκία για τη νίκη της το 1922

Το ΝΑΤΟ συγχάρηκε την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους της νατοϊκής οικογένειας

Το ΝΑΤΟ συγχάρηκε την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους της νατοϊκής οικογένειας

Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε η Αθήνα διαμαρτυρόμενη για την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων με την οποία συγχαίρει την Τουρκία για τη… νίκη της επί της Ελλάδας. Στο διάβημα τονίζεται ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Χτες, 30 Αυγούστου, η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ευχύθηκε στην Τουρκία για την εθνική της εορτή -την ημέρα που γιορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη της 30ης Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία.

Πέραν του διαβήματος του Έλληνα μονίμου αντιποροσώπου στη Συμμαχία προς τον γενικό γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανάρτηση της LANDCOM

Σε tweet της, η LANDCOM γράφει «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» -συγχαίροντας επί της ουσίας την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους της νατοϊκής οικογένειας.

«Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει η σχετική ανάρτηση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy