Ολοκληρώθηκε η ρωσική περικύκλωση του Μπάκχμουτ: «Πλέον κανείς Ουκρανός δεν μπορεί να λάβει φαγητό ή πολεμοφόδια» λένε οι Ρώσοι

Επίθεση των Ρώσων και στο Τορέτσκ

Επίθεση των Ρώσων και στο Τορέτσκ

Ο Ρώσος στρατηγός Apti Alaudinov δήλωσε νωρίς το Σάββατο πως «η επιχειρησιακή περικύκλωση του Μπακχμουτ έχει ολοκληρωθεί».

Οι Ρώσοι έχουν μπει στην πόλη Ιβανίβσκε στα δυτικά του Μπάκχμουτ και πλεόν μπορούν να χτυπούν τους Ουκρανούς και στους δυτικούς τομείς της πόλης.

Επίθεση των Ρώσων και στο ΤορέτσκΑυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι Δυτικοί μισθοφόροι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη δεν λαμβάνουν πλέον κανένα εφόδιο και τρόφιμα.

Τι θα ακολουθήσει μετά; Σίγουρα δεν μπορούν να συνεχίσουν την σύγκρουση για πολλές ημέρες.

Υπήρχε η είδηση το πρωί πως ουκρανικές μονάδες είχαν αποχωρήσει από το Μπάκχμουτ με σκοπό να πάνε στο Ugledar για να σώσουν την υπό κατάληψη πόλη.

Αυτή η τακτική βέβαια δείχνει ότι και στο Κίεβο θεωρούν το Μπάκχμουτ  τελειωμένο.

Την ίδια στιγμή μία ακόμα επίθεση διεξάγουν οι Ρώσοι στο Τορέτσκ κοντά στην Γκορλόβκα για να εμποδίσουν μεταφορές ουκρανικών μονάδων από την Ζαπορίζια προς το Ugledar, αλλά και από το Μπάκχμουτ προς το Ugledar, το οποίο σύντομα δείχνει πως θα καταληφθεί από τους Ρώσους.

Χθες το βράδυ, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες οπλισμού στην Ζαπορίζια και συγκεκριμένα τα εργοστάσια ατσαλιού όπου  οι Ουκρανοί έχουν αποθηκεύσει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών.

Μία απροσδόκητη  κίνηση των Ουκρανών έλαβε χώρα στο Κουπιάνσκ. Αποσύρθηκαν κάποιες δυνάμεις τους και μεταφέρθηκαν στην Κρεμίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy