Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Περβομαϊσκόγιε και περικυκλώνουν την Μαρίνκα Η στρατηγική σημασία της κατάληψης των πόλεων της Μαρίνκα και της Αντβίιβκα

Απελευθερώνονται οι «πύλες» του Ντονέτσκ που ελέγχουν οι Αμερικανοί από το 2014

Απελευθερώνονται οι «πύλες» του Ντονέτσκ που ελέγχουν οι Αμερικανοί από το 2014

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Περβομαϊσκόγιε ακριβώς δίπλα στην Μαρίνκα πιέζοντας έτσι από τα βόρεια τις ουκρανικές δυνάμεις.

Απελευθερώνονται οι «πύλες» του Ντονέτσκ που ελέγχουν οι Αμερικανοί από το 2014Oι Ρώσοι ταυτόχρονα με το Μπάκχμουτ επιχειρούν στο μέτωπο της πόλης του Ντονέτσκ, για να απελευθερώσουν την δυτική και την νότια είσοδό της που φράζονται από την Μαρίνκα και την Αντβίιβκα αντίστοιχα.

Η Μαρίνκα αποτελεί εμπόδιο στην δυτική πύλη του Ντονέτσκ και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Είναι από τις πρώτες πόλεις που οι Αμερικανοί μετέτρεψαν σε φρούριο από το 2014 έως και σήμερα.

Στην Αντβίιβκα οι Ρώσοι πληρώνουν βαρύ τίμημα για να την περικυκλώσουν και να για να καταλάβουν  περιμετρικά τα οικοδομικά της τετράγωνα ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν προς το κέντρο της, όπως δείχνουν σχετικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι Ουκρανοί έχουν και αυτοί βαρύτατες απώλειες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό.

Με την κατάληψη της Αντβίιβκα και της Μαρίνκα οι Ρώσοι απελευθερώνουν ολοκληρωτικά την μεγάλη πόλη του Ντονέτσκ (έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους), η οποία θα μπορεί να διαθέσει δυνάμεις της σε άλλα μέτωπα (έχει λείψει η παρουσία του αξιόμαχου ρωσόφωνου Τάγματος «Σπάρτα»), όπως αυτό του Βούλενταρ στα νοτιοδυτικά.

Τα δυτικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν τις ρωσικές δυνάμεις ως «ανίκανες» επειδή με αργό ρυθμό καταλαμβάνουν εδάφη στο Ντονμπάς αλλά δεν λένε την αλήθεια τουλάχιστον όχι ολόκληρη.

Οι πόλεις του Ντονμπάς έχουν μετατραπεί σε φρούρια από τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια οκτώ ετών και αν καταληφθούν δεν υπάρχουν ανάλογες αμυντικές διατάξεις από το Σλαβιάνσκ μέχρι το Κίεβο

Απελευθερώνονται οι «πύλες» του Ντονέτσκ που ελέγχουν οι Αμερικανοί από το 2014Σε μια άλλη εξέλιξη η  Wagner κτύπησε με αντιαρματικούς πυραύλους και πυροβολικό μια ουκρανική φάλαγγα.

Ένα βίντεο από ενέδρα της Wagner κατά τουουκρανικού κομβόι που μετέφερε πυρομαχικά για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπακχμούτ κυκλοφορεί   στα Μ.Μ.Ε.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy