Οι Ρώσοι έπληξαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Οδησσού – Κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη με δυτικά οπλικά συστήματα

Χρησιμοποιήθηκαν 15 drones καμικάζι

Χρησιμοποιήθηκαν 15 drones καμικάζι

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα καταστρέφοντας αποθήκη με μεγάλες ποσότητες ΝΑΤΟϊκού οπλισμού.

«Ο εχθρός έπληξε την Οδησσό και την περιφέρειά της με UAVs», ανέφερε η τοπική διοίκηση μέσω Facebook. «Υπάρχουν ζημιές», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Γιούρι Κρουκ ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και προειδοποίησε εναντίον πιθανού δεύτερου κύματος επιθέσεων.

Συνολικά η πόλη χτυπήθηκε από 15 drone καμικάζι. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τα 11 και τα υπόλοιπα τέσσερα έπληξαν στόχους στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Οδησσού.

Ρωσικές αναφορές λένε πως ο στόχος που επλήγη ήταν αποθήκη με δυτικά οπλικά συστήματα η οποία ήταν καμουφλαρισμένη μέσα σε αποθήκη σιτηρών.

Το αεροδρόμιο της Οδησσού δέχτηκε επίσης ισχυρά πλήγματα. Από εκεί οι Ουκρανοί διεξάγουν επιθέσεις με drones κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών στην Κριμαία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy