Οι Ρώσοι διέσπασαν την άμυνα των Ουκρανών στο κέντρο του Μπάκχμουτ – Σφοδρές μάχες

Η Wagner ξεκίνησε έφοδο στην Μινκίβκα το τελευταίο οχυρό πριν το Σλαβιάνσκ!

Η Wagner ξεκίνησε έφοδο στην Μινκίβκα το τελευταίο οχυρό πριν το Σλαβιάνσκ!

Σημαντικές  εξελίξεις  σημειώνονται στις μάχες του Μπάκχμουτ, καθώς οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να σπάσουν τον εσωτερικό αμυντικό κλοιό των Ουκρανών στο κέντρο της πόλης και αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις διεξάγονται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια.

Η Wagner ξεκίνησε έφοδο στην Μινκίβκα το τελευταίο οχυρό πριν το Σλαβιάνσκ!Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 70.000 άνδρες μέσα στην πόλη (έχουν απομείνει περίπου 5.000) και περιμετρικά αυτής (κυρίως στο Τσάσιβ Γιαρ) επιδιώκοντας να αντεπιτεθούν και να απωθήσουν τους Ρώσους . Ωστόσο αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις οδικές αρτηρίες και οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα καταλήξει σε καταστροφή για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει και το Τσάσιβ Γιαρ σε μία «λαβίδα» από βόρεια και νότια κατεύθυνση και στην ουσία ο διάδρομος προς το Μπάκχμουτ που έχουν αφήσει ανοιχτό, είναι ένας διάδρομος «θανάτου» καθώς οποιαδήποτε δύναμη των Ουκρανών προωθηθεί, βομβαρδίζεται ανηλεώς.

H ρωσική Ομάδα Wagner προέλασε στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ και διεξάγει επιθετική επιχείρηση στον οικισμό Minkivka ο οποίος αποτελεί το τελευταίο ουκρανικό οχυρωμένο σημείο πριν το Σλαβιάσνκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy