Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως «επιθετική απειλή».

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως «επιθετική απειλή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ στέλνουν 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτή η αποστολή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας από τους συμμάχους που δείχνει ότι εξακολουθούν να είναι ενωμένοι απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως «επιθετική απειλή».«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θα συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν την Ουκρανία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα Abrams που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα βοηθήσουν το Κίεβο να απελευθερώσει εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως «επιθετική απειλή».

«Περί αυτού πρόκειται: να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την ουκρανική γη. Δεν είναι επιθετική απειλή για τη Ρωσία, δεν υπάρχει επιθετική απειλή για τη Ρωσία», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.

Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι η μεταφορά των αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια μακρά διαδικασία.

«Η παράδοση αυτών των αρμάτων μάχης στο πεδίο θα πάρει χρόνο. Χρόνο που θα δούμε και θα χρησιμοποιήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι Ουκρανοί είναι πλήρως προετοιμασμένοι», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy