Ο Ζελένσκι απαγόρευσε την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

Σε απολυταρχικό ηγέτη εξελίσσεται ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου

Σε απολυταρχικό ηγέτη εξελίσσεται ο επικεφαλής του καθεστώτος του ΚιέβουΤην απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείο Μόσχας) ανακοίνωσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι σε ένα ακόμη αντιδημοκρατικό μέτρο –μετά την απαγόρευση όλων των πολιτικών κομμάτων πλην του δικού του- καθώς μετατρέπεται σταδιακά σε ένα απολυταρχικό ηγέτη.

Αφήνει βέβαια έξω από την απαγόρευση την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας η οποία έχει αναγνωριστεί ως  αυτοκέφαλη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και φυσικά  την Εκκλησία…  της Ελλάδος.

Όλα αυτά την ώρα που οι ι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη ρωσική εταιρεία ασφάλειας Wagner στη «μαύρη» λίστα χωρών (ως η Wagner να είναι χώρα!) που εγείρουν «ιδιαίτερη ανησυχία» σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, δήλωσε την Παρασκευή  ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο χώρες και η ρωσική ομάδα Wagner, που φέρεται να πρόσκειται στο Κρεμλίνο,  προστίθενται σε αυτόν τον κατάλογο «για διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας ή ανοχή στις παραβιάσεις αυτές», όπως ισχυρίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ήδη οι υπό αμερικανικές κυρώσεις, η Κούβα και η Νικαράγουα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νέα τιμωρητικά μέτρα ελλείψει βελτιώσεων, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Οι παραβιάσεις σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας «σπέρνουν διχασμό, υπονομεύουν την οικονομική ασφάλεια και απειλούν την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Μπλίνκεν διατήρησε σε αυτόν τον κατάλογο και όλα τα κράτη που περιλαμβάνονταν στη λίστα από το 2021: Κίνα, Ερυθραία, Ιράν, Μιανμάρ, Βόρεια Κορέα, Πακιστάν, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy