Ο Β.Πούτιν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Χερσώνα!

Εν αναμονή μίας ουκρανικής αντεπίθεσης στον Δνείπερο με τελικό στόχο την Κριμαία

Εν αναμονή μίας ουκρανικής αντεπίθεσης στον Δνείπερο με τελικό στόχο την Κριμαία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επισκέφτηκε σήμερα τα αρχηγεία των στρατιωτικών συγκροτημάτων «Ντνίπερ» και «Βοστόκ» στην περιφέρεια της Χερσώνας σε μία ύψιστης σημασίας συμβολική επίσκεψη καθώς η περιοχή αυτή θεωρείται ως η μόνη πιθανή για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να κάνουν μία… αντεπίθεση που να έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας με σκοπό να απειλήσουν την Κριμαία.

Ο Ρώσος πρόεδρος με την επίσκεψή του αυτή ήθελε να στείλει ξανά το μήνυμα πως, όπως η Μαριούπολη έτσι και η Χερσώνα είναι ρωσικό έδαφος.

Ήθελε επίσης να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτικών δυνάμεων, παρασημοφορώντας στρατιώτες, αξιωματικούς και διοικητές.

Με την παρουσία του εκεί, τόνισε την σημασία του μετώπου της Χερσώνας και ότι οι Ρώσοι όχι μόνο θα υπερασπιστούν το συγκεκριμένο μέτωπο αλλά και ότι θεωρούν και την ομώνυμη πόλη της Χερσώνας ρωσική και άρα είναι στα ρωσικά σχέδια η ανακατάληψη της όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου την Τρίτη , ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, για να συναντήσει τους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης που εξαπολύθηκε πριν από περισσότερο από ένα έτος.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δεν διευκρινίζεται πότε έγινε  η επίσκεψη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος χαιρέτισε τους στρατιωτικούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων προχθές, Κυριακή, και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

“Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας ‘Dniepr'” στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιφέρεια της Χερσώνας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ρώσος Πρόεδρος συναντήθηκε εκεί με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι, κι άλλους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για την κατάσταση στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, των οποίων η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτηση τον Σεπτέμβριο.

“Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες”, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από την πόλη της Χερσώνας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, τον Νοέμβριο του 2022 για να αναδιπλωθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

Ο Πούτιν μετέβη επίσης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη επίσης επίσκεψη που πραγματοποιεί εκεί, για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ρωσικής Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί αιφνιδίως την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και την Μαριούπολη, σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας που πολιορκούσαν οι ρωσικές δυνάμεις για μήνες και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2022.

Στη Ζαπορίζια και Χερσώνα η μεγάλη μάχη

 

Εν των μεταξύ, αν και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ και συνολικά στο Ντόνμπας  η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί σε Ζαπορίζια και Χερσώνα για την Κριμαία .

Οι Ουκρανοί αν τελικά θα πραγματοποιήσουν κάποια μεγάλη αντεπίθεση, αυτή σίγουρα δεν θα μπορεί να γίνει στο Ντόνμπας όπου οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολυεπίπεδες γραμμές άμυνας (με κύριες, συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις) και έχουν «φορτώσει» το μέτωπο με επαρκές στρατιωτικό προσωπικό κυρίως λόγω της Wagner, η οποία έχει παίξει καίριο ρόλο στις μάχες του Μπάκχμουτ.

Σύμφωνα με αναλυτές οι Ρώσοι χρειάζονται τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες, όταν συνολικά η Ρωσία στην Ουκρανία δείχνει να μην χρησιμοποιεί πάνω από 350.000 άνδρες, μέρος των οποίων αποτελούν και οι εθελοντές της Wagner.

Οι Ρώσοι δεν σχεδιάζουν χρήση πυρηνικών όπλων σε Χερσώνα και Ζαπορίζια διότι τις θεωρούν ότι ανήκουν στην ρωσική επικράτεια αφού βρίσκονται μέσα στα εδάφη τα οποία έχουν ενσωματώσει επισήμως.

Ούτε θέλουν οι περιοχές που θα χτυπηθούν να «νεκρώσουν» για… αιώνες, συνεπώς η χρήση των πυρηνικών όπλων θα είναι περιορισμένη και θα αφορά μικρής ισχύος πυρηνικά πλήγματα.

Εν αναμονή μίας ουκρανικής αντεπίθεσης στον Δνείπερο με τελικό στόχο την ΚριμαίαΟι Αμερικανοί πιστεύουν πως οι Ρώσοι διαθέτουν περίπου 2.000 τακτικά πυρηνικά όπλα τα οποία χωρίζονται σε βόμβες που μπορούν να μεταφερθούν από ρωσικά μαχητικά, σε κεφαλές για μικρού βεληνεκούς πυραύλους και σε βλήματα πυροβολικού.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται αποθηκευμένα σε συγκεκριμένες αποθήκες στο ρωσικό έδαφος.

Η σημερινή επίσκεψη του Β.Πούτιν, δείχνει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει εντολή να κρατήσουν την Χερσώνα «με κάθε τίμημα και κόστος».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy